Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Museum JAN gaat weer open

Museum JAN opent vanaf 1 juni niet alleen de deuren, maar verlengt tevens de tentoonstellingen over Jan Cremer en Roy Lichtenstein.

Vanaf Tweede Pinksterdag is het museum weer geopend volgens de normale openingstijden, maar er zijn wel wat aanpassingen. Bezoekers kunnen via de website of telefonisch een kaartjes reserveren. Hierdoor kan het maximaal aantal bezoekers dat per keer in het museum aanwezig mag zijn gereguleerd worden. Daarnaast is er in het museum een looproute aangegeven en verlaat iedereen het museum via de achteruitgang.

Museumdirecteur Marieke Uildriks is blij dat het museum weer gasten kan ontvangen. “Juist in deze tijd hebben we verbeelding, troost en inspiratie nodig. We kunnen niet wachten om mensen weer te mogen ontvangen en hen kunst te laten beleven op een manier die de afgelopen maanden niet mogelijk was.”

De monumentale zeegezichten van Jan Cremer, ‘Noordwaarts 2010-2020’, zijn tot en met 25 oktober te zien. Het gaat om zeegezichten die hij in het afgelopen decennium heeft geschilderd. Niet eerder werden deze werken in een tentoonstelling samengebracht. Cremer heeft veel gevaren. Zelf zegt hij er dit over: “Ik heb altijd naar de zee verlangd. Als kind al. Ik heb gevaren en wilde weten wat er achter de horizon zat. Ik hou het meest van storm.”

De schoonheid van de uitgestrekte watervlakten, de vrijheid die hij voelde en het geweld van de natuur, hij heeft het allemaal proberen vast te leggen in zijn metershoge schilderijen. De schilderijen worden gecombineerd met zijn foto’s van reizen naar onder andere Mongolië en Groenland.

Daarnaast toont het museum een selectie zeefdrukken van Roy Lichtenstein, die samen met Andy Warhol één van de bekendste kunstenaars van de Amerikaanse Pop Art was. Van afbeeldingen uit stripboeken, advertenties en beroemde moderne schilderijen maakte Lichtenstein sterke uitvergrotingen op het schildersdoek. De tentoonstelling bevat prints uit bijna zijn gehele carriëre.

 

Foto: Eddy Wenting

Museum JAN

Dorpsstraat 50

Amstelveen

T 020 641 57 54

W www.museumjan.nl

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *