Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Monique trotseert voor de laatste keer een oceaan

Monique Knijnenburg (56) groeide op in Uithoorn en woonde in De Kwakel, toen ze reageerde op een oproep op internet van Paul van der Linden uit Friesland. Hij schreef: ‘Wie gaat er mee op wereldreis?’ Zij reageerde met: ‘Wanneer vertrekken we?’ Nu 9 jaar later, zijn ze getrouwd en varen ze alweer 8 jaar de wereld rond op hun zeilboot de Full Circle. 

Het moment is daar, de laatste keer een oceaan trotseren! Vanaf de Azoren terug naar Europa. Voor deze bijzondere reis hebben zich drie gasten aangemeld. Onder wie onze topboeker Jim, die maar liefst voor de zesde keer aan boord van de Full Circle stapt. 

Ons reisdoel is de eilanden van Scilly in het zuiden van Engeland, maar we hebben te dealen met de elementen en die laten zich niet sturen. Gelukkig hebben onze gasten nog geen ticket voor de terugvlucht geboekt. We koersen recht op La Coruna af in Spanje. Niet heel erg, kunnen we weer even de benen strekken en verse voorraden kopen. 

Eigenlijk best wel jammer, maar na 16 uur gooien we alweer los. Een paar dagen meer was leuk geweest hier. Als we nu niet losgooien liggen we hier langer dan een week ‘opgesloten’, omdat er een flinke wind uit het noorden opsteekt. Juist de richting waar wij heen willen. Na een lunch met de lekkerste tapas vertrekken we alweer. Daar hadden we er wel meer van gelust. Maar goed weer tijdens oversteken is belangrijk. 

Het blijkt dat we de juiste beslissing hebben genomen. We stevenen recht op de Scilly-eilanden af en de wind is prima. De sterrenhemel is prachtig. Niet te lang naar boven turen. Het is hier zo waanzinnig druk met vrachtschepen. Dat is wennen hoor. Waar we op andere oceanen één keer in de paar dagen een schip zagen, moet je hier constant op je hoede zijn en opletten. 

En dan komt Engeland in zicht. We hebben het gedaan. We zijn terug in Europa, steeds dichter bij huis. Het weer is on-Engels, de zon schijnt dagenlang achter elkaar, de truien kunnen weer uit.

Het ziet er allemaal zo gezellig en vertrouwd uit. Door het mooie weer lijkt het wel of heel Engeland aan het zeilen is. Overal zeilbootjes op het water, de havens liggen vol en de moorings zijn bezet. Best lastig om een plekje te vinden soms. 

De pubs zijn beregezellig, de pints en de fish & chips smaken heerlijk. We maken de mooiste wandelingen. Het is werkelijk een cadeautje. Voor hetzelfde geld vaar je hier in de druipende regen met je zeilpak aan en je zuidwester op…

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *