Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Zeilster Monique Knijnenburg (en haar Paul) ronden de wereld

Monique Knijnenburg (53) groeide op in Uithoorn en woonde in De Kwakel, toen ze reageerde op een oproep op internet van Paul van der Linden uit Friesland. Hij schreef: ‘Wie gaat er mee op wereldreis?’ Zij reageerde met: ‘Wanneer vertrekken we?’ Nu 9 jaar later, zijn ze getrouwd en varen ze alweer 5 jaar de wereld rond op hun zeilboot de Full Circle. Wie wil kan een etappe meezeilen: www.fullcirclesailing.com

Na ons Suriname avontuur hebben we zo’n 500 mijl voor de boeg, dan zijn we terug in de Carieb! We zeilen knetterhard. De stroom loopt flink mee. Met 3 mannen (gasten) aan boord zijn we in een mum van tijd in Tobago, onderdeel van Trinidad en Tobago.  

Deze gasten komen echt om te zeilen. We zeilen een ‘Full Circle’ om Tobago heen. Het anker wordt  bijna in alle baaien een keer uitgegooid. Niet bij veel eilanden zijn er aan de windkant ook beschutte baaien, maar Tobago heeft een paar mooie plekjes. Jammer alleen dat er zoveel zeewier in het water drijft. Maar het lukt om tussen het wier door toch een tonijntje te vangen. Goed voor een voorgerecht van sashimi én een tonijnsteak. Smullen maar!

Full Circle

De volgende etappe heeft iets bijzonders in petto. We kruisen vlak voor het eiland Grenada onze tracklijn van 6 jaar geleden. Wat betekent dat we de wereld zijn rondgevaren! De Engelsen hebben er zo’n prachtig woord voor: circumnavigated. Daar mag wel een flesje voor open getrokken worden. En laten we nou een zeer bijzondere fles aan boord hebben. Die de naam van onze boot draagt én aangeeft wat we net hebben bereikt: ‘Full Circle’. Het schijnt nog een topwijn te zijn ook. We proosten op dit bijzondere en emotionele moment. Na 7 jaar zeilen zijn we op een plek waar we eerder hebben gevaren.

Eilanden en baaien

Heerlijk om weer in de Cariben terug te zijn. Al merken we wel dat het veel drukker is geworden op het water. Maar er zijn eilanden en baaien genoeg. En het is ook leuk om weer eens Nederlanders tegen te komen. Dat wij een ondernemend en waterlievend volk zijn is te merken. Nederland is goed vertegenwoordigd op de Caribische zee.

We hebben nog heel wat tijd om de Carieb te herontdekken. De mooiste plekken nóg een keer zien. De meeste afstanden zijn in een dag te doen. Geen nachten meer doorvaren. Iedere dag voor anker in een mooie baai en ’s ochtends eerst een duik over boord voordat we ontbijten. Het leven is zo slecht nog niet!

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *