Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Monique Knijnenburg is weer terug van haar wereldreis

Monique Knijnenburg (56) groeide op in Uithoorn en woonde in De Kwakel, toen ze reageerde op een oproep op internet van Paul van der Linden uit Friesland. Hij schreef: ‘Wie gaat er mee op wereldreis?’ Zij reageerde met: ‘Wanneer vertrekken we?’ Nu 9 jaar later is er een eind gekomen aan hun 8 jaar durende zeilreis. 

En dan is het echt zover. Het laatste stukje van onze wereldreis. We hebben nog een lastig laatste stukje voor de boeg. De oversteek van Engeland naar Nederland. Jemig, wat is die Noordzee druk. Vooral in de buurt van de Europoort. Vergeleken met alle wereldzeeën is dit uitkijken en oppassen geblazen. Zoveel enorme zeeschepen uit alle richtingen. Je weet soms niet waar je moet kijken. Dat zijn we echt niet meer gewend.

Via Scheveningen en Terschelling koersen we aan op de plek waar we ruim 8 jaar geleden vertrokken, Harlingen. Het eind komt in zicht. We varen de haven binnen. En wat een mensen op de kade! 

Familie, vrienden wat geweldig dat ze er allemaal zijn. Het is een gejuich en een getoeter van jewelste. Pfff, wat een emoties gieren door mijn lijf… Ik hou het niet droog. Hoe mooi is dit moment! Paul legt zoals altijd, maar nu voor de laatste keer, de Full Circle keurig langs de kade. Wat een feest en wat een gezelligheid. Het lijkt wel een reünie.

Maar liefst 8 jaar geleden verlieten we ons kikkerlandje om de wijde wereld in te gaan. Wat hebben we veel beleefd, veel gezien, veel geleerd. Mooie, bijzondere mensen ontmoet. Leuke gasten aan boord gehad. Vriendschappen voor het leven gesloten. 

Geweldige landen bezocht, bij de mooiste eilanden en plekjes geankerd. Gesnorkeld met bultruggen, roggen, walvishaaien, blacktipsharks, schildpadden. Teveel om allemaal te benoemen hier. Ervaringen waar we de rest van ons leven op kunnen teren. We hadden het echt voor geen goud willen missen.

En dan staan we ineens aan het begin van een nieuw avontuur. Waar gaan we wonen? Wat voor werk gaan we doen? Hoe gaan we ons weer voelen na zoveel jaar op zee? Kunnen we nog wennen aan een leven met vaste wal onder de voeten? De tijd zal het leren.

Dit is niet alleen afscheid nemen van het leven op zee en van de Full Circle. Maar ook van de trouwe lezers van mijn column in UIT Magazine al die jaren. Dit is mijn laatste column. Vaarwel, het ga jullie goed!

 

(Nieuwsgierig hoe het ons vergaat? Volg ons op onze website vanzeesternaarlandvast.jouwweb.nl)

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *