Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

De wereldzeilreis van Monique Knijnenburg

Reizen zit Monique Knijnenburg in het bloed. Met haar rugzak en reisboek trok ze alleen naar Japan, Indonesië en China met hun cultuur en de mensen te ontdekken en te ontmoeten. Met verschillende reismaatjes bezocht ze diverse landen. Bovendien heeft ze als stewardess heel veel van de wereld gezien. Maar de wereld vanaf het water ontdekken is wel heel speciaal.

Maar hoe ontstaat zo’n plan nou? Bij mij is dat wel een heel bijzonder verhaal. In de liefde liep het in mijn leven niet zoals ik had gehoopt. Mr. Right kwam maar niet opdagen. Totdat ik het heft in eigen handen nam, niet meer zat te wachten tot hij mij ontdekte. Het is al lang niet vreemd meer om iemand via een relatiesite te leren kennen. De laatste schroom maar over boord gezet. Op een druilerige zondagmiddag kroop ik achter mijn computer. Mijn laatste vriendje had mij de liefde voor zeilen bijgebracht. Met zijn zeilboot voeren we regelmatig over het IJsselmeer naar leuke plaatsjes, zoals Marken, Volendam, Hoorn, Enkhuizen.

Het grote avontuur

Aangezien je trefwoorden kan aangeven op zo’n site, typte ik het woord ‘zeilen’ in. Als ik het dan toch voor het zeggen had… Er kwam daarop wel een heel bijzonder profiel voorbij van een man uit Harlingen. Wat moet iemand uit De Kwakel nu met een kerel uit Harlingen? Maar wat mij vooral aansprak was de laatste zin: “En mijn grootste droom is om ooit een wereldreis te maken met een zeilboot”. In de veronderstelling nooit iets terug te horen grapte ik: “Wanneer gaan we?” 3 jaar later trouwden we en 4 jaar later vertrokken we, uitgezwaaid door familie en vrienden vanuit Harlingen. Ons GROTE avontuur tegemoet.

Aangezien wij beiden vonden dat we nog te jong waren om ‘niets’ te doen, besloten we een zeilbedrijf op te zetten. Verkochten huis en haard. Er staan alleen hier en daar nog wat dozen of een meubelstuk bij familie en vrienden. Verder is alles weggegeven, verkocht of weggegooid! Dat gaat in stapjes, zodat je langzamerhand aan het idee kan gaan wennen!

We kochten ons schip, de FULL CIRCLE, een Hallberg Rassy 49. Een goed en degelijk schip met veel ruimte. Er volgde een jaar lang van keihard klussen om de boot tiptop in orde te krijgen en tegelijkertijd moesten we een bedrijf opzetten. We hebben zelfs op de Vakantiebeurs en de Hiswa gestaan om gasten te interesseren! Met heel veel hulp van familie en vrienden om ons heen, met hun verschillende expertises is het gelukt!

Nu kan iedereen die wil een etappe op onze wereldreis meevaren! Met Pauls jarenlange ervaring als zeezeilinstructeur en mijn culinaire fantasie en uitspattingen hebben we veel in huis om mensen wel een heel bijzondere vakantie te bieden.

Het eerste jaar van onze trip zijn we de Europese kust afgezakt. Via Madeira, de Canarische eilanden en de Kaapverdische eilanden zijn we de Atlantische Oceaan over gestoken en aangekomen op Barbados! Veel mooie eilanden hebben we sindsdien bezocht. Het is hier heerlijk en redelijk makkelijk zeilen, dus plakken we er nog een jaar in de Carieb aan vast alvorens we ons door het Panamakanaal de Pacific op wagen!

Monique Knijnenburg

www.fullcirclesailing.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *