Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Modulnova voor totaalinrichting van je huis

Keukens, badkamers en roomdividers

Het Italiaanse designmerk Modulnova vindt zijn oorsprong in 1949, bij de meubelmakersfamilie Presotto. Tegenwoordig bestaat het programma van Modulnova uit keukens, badkamers en interieurelementen, in een stijl die pure schoonheid koppelt aan functionaliteit. Om kennis te maken met de Italiaanse elegantie hoef je niet naar het land van de laars: de Modulnova Flagshipstore bevindt zich in Mijdrecht.

Als je bij Modulnova naar binnen stapt, vallen twee dingen op: de rust en de ruimte. Modulnova is een merk van het grote gebaar en daar is de showroom dan ook op afgestemd. In de verrassend grote ruimte komen de ontwerpen volledig tot hun recht. Wat bijdraagt aan de rust, is dat je niet wordt overvallen door handenwringende verkopers, maar dat de charmante Aaliyah Ohorella je welkom heet. Zij is zowel de manager als de ontwerper van Modulnova.

“In maart 2016 werd in dit pand interieurplatform De Elementen opgericht,” vertelt Aaliyah. “Een ontmoetingsplaats voor architecten, ontwerpers en consumenten, die zeer hoge eisen stellen aan design en techniek. Klanten kunnen zich hier laten inspireren door een aantal interieurmerken in het hogere segment. Modulnova is vertegenwoordigd met keukens, badkamers en woonkamerelementen.”

Modulnova: moderne stijl

“Kenmerkend voor Modulnova is een aantal zaken: verfijning, vernieuwing en functionaliteit. De stijl is heel modern en minimalistisch, met grote vlakken en zo min mogelijk lijnen. Maar door natuurlijke materialen als glas, marmer, granito en staal te combineren met mooie houtstructuren, is de uitstraling warm en sfeervol. Onmiskenbaar strak, zonder kil te zijn. In de kleuren worden geen heftige contrasten gebruikt. Mooie tinten in ton sur ton, als bijvoorbeeld donkerbruin, champagne en taupe geven een warm, rustig beeld.”

Naast het elegante design is een ander speerpunt van het merk vernieuwing. Tijdens Salone del Mobile, de jaarlijkse designbeurs in Milaan, komt Modulnova steevast met vernieuwende ontwerpen en noviteiten op de proppen, zoals twee jaar geleden een buitenkeuken, helemaal in de stijl van Modulnova.

Keuken moet praktisch zijn

“Behalve mooi, zijn de keukens van Modulnova ook erg functioneel”, vervolgt Aaliyah. “Er wordt altijd gezocht naar de balans tussen esthetiek en werkbaarheid. Een keuken blijft tenslotte een werkruimte, en die moet praktisch zijn. Onze keramieken bladen in marmerlook zijn niet alleen schitterend om te zien, maar ook kéihard en bestand tegen rode wijn, tomatensaus en olie.”

“Het verbergen van praktische zaken, daar is Modulnova erg sterk in,” zegt Aaliyah, terwijl ze naar een hoogglans kastenwand van maar liefst 6 meter breed loopt. Ze opent de slide-in deuren, die geheel verdwijnen in de kast, et voilà: achter de kastenwand openbaart zich een dubbele koelkast, alle mogelijke apparatuur, laden en een kast met uitschuifbaar rvs werkblad. Is het werk in de keuken gedaan, dan is de wand in de subtiele kleur grey calm zo weer gesloten.

Keuken onderdeel interieur

“De laatste jaren is de trend dat de keuken onderdeel is van het totale interieur en niet heel herkenbaar is als aparte ruimte. Het toepassen van een eikenhouten wand, zoals te zien in onze toonzaal in de kleur rovere carbone is ideaal, want die verbergt alle apparatuur. Het kook-spoeleiland van deze keuken is een monoblock van 3,60 meter lang. De Fenix toplaag heeft dezelfde kleur als de fronten, en het blok is maar 80 centimeter diep. Zo oogt het geheel toch heel rustig, verfijnd en slank, kortom typisch Italiaans. Praktisch is dat de eettafel aan het blok, in hetzelfde materiaal en dezelfde kleur als de kastenwand, uitschuifbaar is.

De stijl, het gebruik van natuurlijke materialen, warme kleuren en de vernuftige sliding wall kasten zien we terug in de badkamers van Modulnova. Kranen worden veelal toegepast van het merk MGS. Deze kranen zijn gemaakt van vol massief rvs, hebben geen extra afwerklaagje, bladderen en verkleuren niet en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren.

“Omdat wij zowel keukens, badkamers en interieurelementen als room dividers in ons programma hebben, is ons concept zeer geschikt voor een totaalinrichting. Het kan heel mooi zijn om materialen en kleurcombinaties in een interieur terug te laten komen. Dat moet echter wel subtiel gebeuren. Bij te veel herhaling ligt overkill op de loer. De kunst is om een harmonieus geheel te creëren, dat tegelijkertijd spannend en verrassend is. Maar laat dat maar aan de ontwerper over!”

 

Modulnova Flagshipstore

Rendementsweg 20c
Mijdrecht
T 085 020 10 37

Geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 – 17.30 uur, zaterdag van 9.00 – 17.00 uur en op afspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *