Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Modehuis Blok toont verrassende combinatie van mode en kunst

Modehuis Blok in Uithoorn presenteert van 1 tot 21 november 2019 een verrassende combinatie van mode en kunst.

Naast de collecties van ongeveer 200 topmerken voor dames en heren presenteert het modehuis schilderijen van Robert Vorstman en Matthijs Röling. Zij behoren tot de grootste figuratieve kunstschilders in Nederland. Met deze realistisch geschilderde kunstwerken wil Blok de winkelbeleving extra betekenis geven. Iedereen die de winkel in deze periode bezoekt, ontvangt als herinnering een reproductie naar keuze.

Verbeelding

“Door mode en kunst te verbinden, willen we de verbeelding van onze klanten stimuleren”, zegt Anne Marije Sparnaaij, directeur van Modehuis Blok. “Wat ons aanspreekt in het werk van Matthijs en Robert is de speelsheid en het kleurgebruik. Het resultaat is kunst die iets met je doet. Die het oog streelt, net als onze modemerken. Door deze werken te exposeren, kunnen we onze klanten naast persoonlijke aandacht en stijladvies ook iets meegeven van onze passie naast mode. Dit lijkt ons een mooie manier om een bezoek aan Blok een andere dimensie te geven.”

Matthijs Röling

Het werk van Matthijs Röling (Oostkapelle, 1943) zit vol symboliek en verwijzingen naar een fantasiewereld of ver verleden. In zijn portretten en figuurstudies toont hij de mens in al zijn facetten en voor zijn stillevens gebruikt hij de stofuitdrukking, lichtinval en kleur als uitgangspunten. Het Drents Museum organiseerde dit jaar de overzichtstentoonstelling In dank aanvaard: Matthijs Röling. De geëxposeerde schilderijen maken deel uit van de collectie van Cees Röling en sommige schilderijen zijn nooit eerder tentoongesteld. Een uitgelezen kans om deze bijzondere werken te zien.

Over Robert Vorstman

Met een losse, impressionistische toets legt Robert Vorstman (Amsterdam, 1975) alledaagse taferelen en ontmoetingen vast. Zo brengt hij op een zeer directe manier zijn enthousiasme voor een onderwerp over. Dat doet hij door met minimale middelen de kleuren en het licht zo te schikken dat het lijkt of de schilderingen tot leven komen. Veel van de schilderijen zijn schetsmatig. Hierbij blijven delen van de ondergrond, al dan niet voorzien van een monochrome kleur, onbeschilderd. Zo wordt de blik van de toeschouwer als vanzelf naar het belangrijkste onderdeel van het schilderij getrokken.

 

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *