Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Modehuis Blok is 80 jaar en blijft verrassen

Een mensenleven lang, 80 jaar, zo lang bestaat Modehuis Blok dit jaar! In de winkels op het Gelderlandplein en in Uithoorn wordt het dit najaar gevierd, samen met de klanten.

En er is nog meer goed nieuws: Yvonne Röling is heel blij dat haar nicht Anne Marije Sparnaaij haar vanaf september vergezelt in de directie van het familiebedrijf: “Anne Marije bruist van de energie en de ideeën. Dat past perfect bij ons, want Blok wil haar klanten steeds weer verrassen!”

Blok Uithoorn, zaterdagochtend 9.00 uur. Yvonne Röling zet een verse cappuccino en een aardbeientaartje voor me neer. De winkel opent een half uur later, maar beide leestafels zitten al vol met medewerkers die een kop koffie drinken. Er wordt veel gelachen, het lijkt wel één grote familie.

En dat is het dan ook bijna. Modehuis Blok is een echt familiebedrijf, dat in 1938 werd opgericht door Anna Blok, de moeder van Yvonne en de oma van Anne Marije. Natuurlijk zijn niet álle 80 medewerkers bloedverwanten, maar de band met elkaar én de verbondenheid met de klanten is door alles heen voelbaar.

Duurzaamheid

Het kersverse directielid Anne Marije Sparnaaij (44) liep als ukkie al mee in modeshows en na een veelzijdige carrière in het bedrijfsleven en bij de overheid, stapt ze nu vol enthousiasme het bedrijf in. Ze is een actieve vrijwilligster op school en bij een sportclub; maatschappelijke betrokkenheid en duurzaamheid zijn haar stokpaardjes: “Blok is een winkel die kwaliteitskleding verkoopt, kleding waar je lang mee kunt doen. Fast fashion is niet zozeer onze stijl. Klanten die interesse hebben voor duurzaamheid – en dat zijn er steeds meer – willen we beter informeren over merken die eerlijk en duurzaam werken, zoals bijvoorbeeld Claudia Sträter, Expresso en Nudie Jeans.”

Steeds weer verrassen

“Mensen simpelweg gelukkig maken met nieuwe kleding, ervoor zorgen dat iedereen zich welkom en gezien voelt, dat zijn kernwaarden van Blok. Wij zetten graag een extra stapje,” zegt Yvonne. “Kleding vermaken zien wij als service, we hebben een atelier met vijf zeer bekwame coupeuses. We houden er erg van om mensen in de watten te leggen en steeds weer te verrassen. Met een vernieuwend merk, met een lekker hapje – vorige week stonden we hier wafels te bakken – of met een klein cadeautje. Een ontpluizer bijvoorbeeld bij een kasjmier trui, of een fles natuurazijn. Dat laatste lijkt misschien een mesjokke cadeau, maar een scheut azijn bij de was houdt de kleuren mooi.”

80-jarig bestaan

“De viering van ons 80-jarig jubileum blijft ook grotendeels een verrassing. We trappen het af met een bijeenkomst voor onze medewerkers waarvoor onze oprichtster Anna Blok – ze is nu 103 jaar oud – een inspirerende videoboodschap heeft ingesproken. We houden een 80-jarigenlunch voor klanten die ook 80 zijn en verder moet iedereen ons maar goed in de gaten houden, ook op social media.”

Vertrouwde en vernieuwende merken

Van een grote zaak als Blok – de winkel in Uithoorn telt 1.500 en die op het Gelderlandplein 1.040 vierkante meter – is het ondoenlijk de collectie te benoemen. Anne Marije: “Blok is een winkel voor de hele familie, voor dames, heren en kinderen vanaf de tienerleeftijd. Met onze ongeveer 225 merken zorgen we voor een mooie mix in stijlen en voor een goede prijsopbouw. Marc Cain is een groot merk bij ons en ook Kyra & Ko is goed vertegenwoordigd. Zelf ben ik fan van Ted Baker vanwege de opvallende prints, van Fabienne Chapot en van het hippe, creatieve Deense merk Baum und Pferdgarten.

Aanstormende, nieuwe merken bij ons zijn Munthe en Fifth House, de nieuwe lijn van Nikkie Plessen. Voor de dames gaan de maten van 34 tot en met 52 en voor dames met een maatje meer is er bijvoorbeeld het Duitse merk Verpass, heel eigentijds en met prachtige pasvormen.”

“Voor de heren hebben we onder andere Colmar en Olymp. Een aantal Italiaanse merken is ook goed vertegenwoordigd, zoals Tramarossa en Gran Sasso. Verder is het goed om te weten dat je nérgens zo veel winterjassen en -jacks vindt als bij Modehuis Blok!”

Blok schoenenwinkel

Sinds vorig jaar kun je bij Blok in Uithoorn ook terecht voor schoenen. “De schoenenafdeling voorziet duidelijk in een behoefte,“ zegt Anne Marije, “het is een groot succes! Ook bij de schoenen is er veel variatie, denk aan merken als Unisa, Peter Kaiser, Hogan, Pertini, Nubikk, Hassia, Via Vai en Fabienne Chapot. Voor de heren hebben we Magnanni, Floris van Bommel, Tommy Hilfiger, Hugo Boss en Timberland. Er is een enorme, voor de klant onzichtbare voorraad, want we werken samen met Shuz. De voorraad wordt vrijwel dagelijks aangevuld.”

Verrassing tot slot

Als het gesprek na ettelijke kopjes thee, koekjes, fruit, taart en cappuccino’s ten einde loopt en we afscheid nemen, drukt Yvonne me nog gauw een pakketje in de handen. Het bevat een elektrische ontpiller, een fijnwasmiddel, een vlekkenboekje, een kledingroller en een fles natuurazijn, alles voorzien van het bekende logo met de paspop. Yvonne maakt haar eerdere uitspraak meteen waar: Blok blijft je verrassen.

 

Modehuis Blok
Gelderlandplein 25
Amsterdam-Buitenveldert
T 020 6462656


Amstelplein 19
Uithoorn
T 0297 561353

www.modehuisblok.nl

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *