Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

De mode van Robbe Manto: vrouwelijk, elegant, nóóit tuttig

WS-Robbe5In een witgepleisterd pand in het sfeervolle oude centrum van Maarssen – het pittoreske grachtje ligt om de hoek – vind je Robbe Manto. Een strak ogende boetiek vol vrouwelijke, elegante en zeer draagbare mode voor verrassend leuke prijzen. Met zijn zwierige aanpak en feilloze smaak is eigenaar Rob Schepers in minder dan een jaar een begrip geworden in Maarssen en omstreken.

“Ik dacht, chique tent, daar ga ik niet naar binnen. Maar toen zei mijn dochter dat ik het rustig kon doen, dus hier ben ik”. De dame komt het kleedhokje uit in een soepel vallende jurk met grafische zwart-wit print. Zo’n jurkje dat altijd goed is: heel gekleed met een mooi hakje en de juiste sieraden en ’s zomers met een leuk slippertje lekker casual. Rob Schepers (53) bekijkt het geheel met een schuin oog en plukt vervolgens trefzeker een mooie bolero uit het rek. Hij helpt de klant behendig in het vestje. “Nou, kijk ‘s”, zegt hij, “is toch léuk?!”

Rob zegt het met het onweerstaanbare zangerige toontje dat zijn Limburgse afkomst verraadt. En ja – het ís leuk, dat ziet de mevrouw ook. Ze verlaat stralend de winkel, helemaal in haar nopjes met haar nieuwe aanwinsten en bovendien aangenaam verrast over het geringe bedrag dat ze moest afrekenen. In haar Robbe Manto tasje zitten vier items: de mooi vallende zwart-witte jurk, de zwarte organza bolero, een elegant halflang colbert en een mooie bijpassende bag-in-bag tas. De laatste voor maar € 39,95. “Vroeger kocht zo’n mevrouw één stuk in een boetiek voor dit bedrag, nu heeft ze 4 mooie dingen, die ze eindeloos kan combineren”, zegt Rob tevreden.

Hardlooprondje

Eind december 2012 deed Rob zijn dagelijks hardlooprondje van 9 kilometer door Maarssen, toen zijn oog viel op een leuk leegstaand pand aan de Kaatsbaan in het centrum. Zijn immer creatieve brein sloeg direct op hol: “Ik kwam thuis en ik zei tegen Co, mijn vriend, Co, ga even zitten. Ik ga een damesmodezaak beginnen”. De rest is geschiedenis. Rob schetste de inrichting, er werd verbouwd, Rob ging inkopen en op 22 maart 2013 opende hij zijn zaak Robbe Manto. “En direct vanaf de opening ging het vliegen, héérlijk!”

Robbe Manto is een winkel met een duidelijk gezicht. Strak, wit, symmetrisch. Aan weerskanten lange rekken waarin de kleding op kleur is opgehangen, in het midden blokken met fijne T-shirts, leuke sjaals en zelfs strooien flaphoeden. Geen ondoordringbaar woud van vakken, planken en rekken, maar een rustig en overzichtelijk geheel. Onder de kleding, ook in een rij en ook keurig op kleur gesorteerd, de fraaie tassen. In iedere tas een praktisch uitneembaar kleiner tasje.

Vrouwelijk

Rob heeft een feilloze smaak en kan zich perfect verplaatsen in zijn doelgroep. “Ik koop alleen kleding in, die ik zelf zou willen dragen als ik een vrouw was geweest. Vrouwelijk, elegant, maar nóóit tuttig, wel echt van nú. Dat ik daarmee de juiste snaar raak, is wel gebleken. Twee keer per maand ga ik naar Parijs om in te kopen en ik laat daar ook jurken maken. Daar zit ik wel met mijn neus bovenop, want ik weet precies welk model ik wil hebben en welke stoffen ik mooi vind. Het is overigens een misverstand dat we hier alleen maar heel kleine maatjes verkopen! Die zie je wel in de etalage hangen, maar veel kleding gaat tot maat 48-50.”

“Iedere dag om vijf uur is het tijd voor een glaasje. Dan zeg ik ‘dames, doe wat je wilt, maar ik neem een glas prosecco. Hoeveel glazen kan ik klaarzetten?’ Ja, ik hou van gezelligheid en ik hou van eerlijkheid. Als iets niet staat, dan zeg ik het. Ik wil dat de dames hier leuk de deur uitgaan!”

Robbe Manto
Kaatsbaan 30
3601 ED Maarssen
T 0346 785027
W www.robbemanto.nl
F facebook.com/robbemanto
iedere week een nieuwe foto

Geopend:
dinsdag t/m vrijdag 10.00 – 18.00 uur
zaterdag 10.00 – 17.00 uur
en of afspraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *