Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Moco Museum verwelkomt miljoenste bezoeker

Ze was de miljoenste bezoeker van particulier museum Moco in Amsterdam. En ze kreeg  een feestelijk onthaal.

‘We hadden Moco Museum op Instagram gezien en zijn vandaag speciaal voor het museum naar Amsterdam gekomen,’ vertelde Katouar Benchaib uit Veenendaal, die het Moco Museum onlangs met haar vriendin Anna Schut bezocht. Ze werden niet alleen feestelijk ontvangen met champagne en taart, maar kregen ook uit handen van museumoprichters Lionel en Kim Logchies een ‘golden ticket’, zodat ze het museum de rest van hun leven gratis kunnen bezoeken. Daar hoorde ook een ruime cheque bij, die ze konden besteden in de giftshop van het museum. Voor de overige bezoekers was er een kleine attentie.

Sinds de opening in april 2016 heeft het Moco Museum iconische werken van vooraanstaande internationale kunstenaars getoond. Naast Banksy was er in het museum werk te zien van grootheden als Andy Warhol, Salvador Dali en popart-icoon Roy Lichtenstein. De 3D stijlkamerinstallatie, ingericht naar Lichtensteins schilderij ‘Bedroom at Arles’, is vanwege het succes verlengd.

Tot 19 januari is bovendien de tentoonstelling ‘ICY & SOT – A Moment of Clarity’ te zien met controversieel werk van twee jonge Iraanse broers. Daarnaast worden in de museumtuin diverse sculpturen getoond van de Nederlandse kunstenaar Marcel Wanders, zoals Tempter en Portrait, terwijl van de Amerikaanse kunstenaar KAWS Compoanion (Passing Through) is te zien.

‘We hadden nooit kunnen durven dromen dat we in 2,5 jaar tijd een miljoen bezoekers aan zouden trekken,’ zegt mede-oprichter Lionel Loghies. En dat niet alleen, voegt Kim Loghies er aan toe. ‘Soms kom ik mijn kantoor uit en krijg ik spontaan een knuffel van een dankbare bezoeker.’

Tot en met zaterdag 3 november hanteert het museum extra lange openingstijden: zondag tot en met donderdag van 9-19 uur en vrijdag en zaterdag van 9-20 uur.

Op de foto, die door Isabel Jansen is gemaakt, staat Anna links en Katouar rechts

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *