Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Amstelzijde Kliniek: met fillers kun je meer dan rimpels opvullen

Op de grens van Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel – de restaurants Paardenburg en Loetje liggen om de hoek – vind je de Amstelzijde Kliniek. Een kliniek waar je terecht kunt voor diverse cosmetische behandelingen.

Drs. Hayri Hortoglu, autoriteit op het gebied van injectables en laserbehandelingen, zwaait er de scepter. Hortoglu is een sympathieke en bescheiden man, die alle tijd neemt om de zaken helder uit te leggen.

Na het afronden van zijn studie Geneeskunde in 1996, werkte drs. Hayri Hortoglu (45) enkele jaren als arts in het OLVG en het AMC, op de afdelingen Hart-Longchirurgie en Urologie. Toen hij een baan kreeg als controle-arts in privékliniek Medisch Centrum Scheveningen, ontdekte hij zijn ware passie: de cosmetische geneeskunde. Hij werd intern opgeleid en inmiddels werkt Hayri al veertien jaar als specialist op het gebied van injectables (botox en fillers), laserbehandelingen en haartransplantaties.

Permanente fillers

De recente ophef in de media over injectables, met name over de soms gruwelijke gevolgen van het gebruik van permanente fillers, stoort hem niet. Integendeel. “Het is goed dat er regels komen, maar het blijft ieders eigen verantwoording om goede keuzes te maken. Binnen de NVCG (de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde, waarvan Hayri medeoprichter is – red.), was jaren geleden al consensus over het niet toepassen van permanente fillers. De leeftijdsgrens voor cosmetische behandelingen wordt 18 jaar, ik hanteer een grens van 20 jaar. Dat valt voor mij allemaal onder good clinical practice, integer en professioneel werken. Als je overweegt iets te laten doen, is het raadzaam om een behandelaar uit te kiezen die lid is van de NVCG en check ook de BIG-registratie, dat is een register voor zorgverleners.”

Zenuwcellen

Hayri Hortoglu is een arts met een breed werkveld, die zich blijft ontwikkelen. Behalve in Amstelzijde, werkt hij ook in DC Kliniek Oud-Zuid, de Boerhaave Kliniek en PCHA in Amstelveen. Met deze klinieken wordt intensief samengewerkt. Hayri loopt graag voorop waar het gaat om nieuwe ontwikkelingen. Als een van de eersten werkt hij met Iovera, een middel met een spierverslappend effect, zonder gebruik van botuline toxine. Hayri: “Iovera werkt met het ‘bevriezen’ van zenuwcellen, waardoor spieren verslappen en rimpels verdwijnen. Het effect houdt ongeveer 3 maanden aan. Overigens is de angst voor botuline toxine niet nodig. Het is een geregistreerd geneesmiddel en wordt al tientallen jaren toegepast in ziekenhuizen bij spasmen, in heel hoge doseringen. De helft van de wereldproductie van botox wordt gebruikt op medische indicatie in ziekenhuizen, de andere helft voor cosmetische doeleinden. Wij passen botox ook toe tegen migraine en tegen overmatig zweten.”

Geen one trick pony

“In mijn werk is het de kunst om voor iedere individuele cliënt de beste oplossing te vinden, ik ben geen one trick pony”, zegt Hayri stellig. “Het is niet zo dat een cliënt een rimpel aanwijst en ik er vervolgens de spuit in zet. Met een cliënt ga ik eerst uitgebreid praten om de wensen en verwachtingen in kaart te brengen. Op basis van mijn onderzoek volgt mijn advies en dan kiezen we in overleg de beste behandeling. Soms moet ik nee zeggen, als iemand iets extreems wil, of iets dat niet te realiseren valt. Soms is het beter iemand door te sturen naar een plastisch chirurg, een dermatoloog of zelfs naar een psychiater, als blijkt dat er een psychisch probleem speelt.
Er zijn verschillende injectables producten, met ieder een eigen effect. Met fillers kun je meer dan rimpels opvullen en volume terugbrengen in een gezicht. Zo heb ik onlangs met Restylane een lichte haakneus gecorrigeerd bij een mevrouw die niet geopereerd wilde worden.”

Ooglidcorrecties

Amstelzijde Kliniek werkt nauw samen met gerenommeerde specialisten. Het uitgebreide aanbod omvat behandelingen met botuline toxine, fillers, laser (o.a. ontharen, huidverstrakking, verwijderen pigmentvlekken), ooglidcorrecties en haartransplantaties. Ook als een behandeling in het ziekenhuis moet worden uitgevoerd, verloopt de intake, het advies en de begeleiding via de Amstelzijde Kliniek.

Hoe divers het aanbod ook is, het werken met injectables is de tak van sport waar Hayri zijn faam mee heeft verdiend. Niet voor niets komt een aantal cliënten die naar het buitenland zijn verhuisd, nog steeds bij hem. “Ja, dat gaat wel ver,” zegt hij hierover, “ik heb cliënten uit Engeland en Italië en er is zelfs een patiënt die ieder jaar speciaal uit New York overvliegt. Daar voel ik me best een beetje bezwaard over, maar het streelt me natuurlijk ook.”

Amstelzijde Kliniek
Amstelzijde 31
1184 TX Amstelveen (Ouderkerk aan de Amstel)
T 020 472 38 88
W www.amstelzijdekliniek.nlBB&M-Amstelzijde-Drs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *