Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Parels van juwelen en horloges

A thing of beauty is a joy forever. Als dat ergens voor geldt, is het wel voor juwelen en horloges. Niet voor niets zijn dit ultieme items om bij welke bijzondere gelegenheid dan ook te schenken. De feestdagen natuurlijk niet uitgezonderd…

Onder liefhebbers van bijzondere juwelen en horloges is Meents & Bakker al decennia een begrip. Tien jaar geleden vestigden de juweliers en diamantairs zich aan de Amsterdamseweg in Amstelveen. Een karakteristiek jaren ’20 pand herbergt een winkel van allure. Maar het zijn niet alleen de met zorg samengestelde collecties die Meents & Bakker tot een begrip maken. “Wij hebben alle expertise in huis”, vertelt Max den Riet. “Er werken bij ons horlogemakers, goudsmeden en diamantairs die dagelijks met veel liefde voor het vak en plezier in ons atelier aan het werk zijn.”

Meents & Bakker bestaat uit twee families die ooit hun krachten bundelden. “De Meents tak bestond van origine voornamelijk uit diamantairs. De kant van de Bakkers is afkomstig uit de horlogewereld. Samen vormen we een gouden combinatie.” Bij de gezichten van Meents & Bakker vallen enthousiasme en passie op. Zo ook bij Max die al sinds 1993 aan het familiebedrijf is verbonden.

“Toen ik van school kwam, vroeg mijn oom mij om voor hem te komen werken. Dat beviel zo goed dat ik niet meer ben weggegaan. Waarin mijn persoonlijke affiniteit schuilt? Voor mij is het een van de mooiste aspecten van mijn vak om mij te verdiepen in bijzondere modellen en uitvoeringen van diverse horlogemerken. Ik vind het geweldig om daaruit de pareltjes te selecteren! Hiervoor is het internet een onuitputtelijke bron. Wij kennen daar goed de weg en vinden er regelmatig unieke, zeldzame exemplaren.”

Lees verder in de nieuwe uitgave

Meents & Bakker
Amsterdamseweg 520
Amstelveen

T 020 – 644 39 91

W www.tophorloges.eu

W www.topjuwelen.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *