Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

STIJL & MEER brengt je helemaal in Mediterrane sfeer

Je komt thuis van de kapper. Je haar zit weer lekker, de kleur is opgefrist én je hebt een leuk nieuw windlicht gescoord. En een heerlijke geurkaars én een paar mooie wijnglazen als cadeau voor je beste vriendin. Dat kan zomaar, als je naar STIJL & MEER bent geweest. Kapsalon en lifestylewinkel in één.

Een lekker sfeertje. Dat is het eerste gevoel als je conceptstore STIJL & MEER in de Aalsmeerse Zijdstraat binnenloopt. Veel wit en pastelachtig roze, taupe en turkoois. Bovendien ruikt het lekker, naar zeepjes en geurzakjes. Eigenaressen Jacqueline Hillegers en Linda Kroezen zijn geheel in stijl gekleed, beiden in zacht poederroze en wit. Gaat het conceptdenken zelfs door in hun kleding? “Nee hoor”, lacht Jacqueline, “dat is toeval! Linda en ik hebben ongeveer dezelfde smaak. Dat wat je hier ziet: het strandgevoel, lichte kleuren, gezellig, fris, een Mediterraan tintje”. Linda voegt toe: “Mijn smaak is wat romantischer, die van Jacq is wat stoerder, strakker, modern landelijk. Dat gaat heel goed samen zoals je ziet.”

Kapsalon

De vriendinnen en bijna-buurvrouwen hebben beiden een achtergrond in het kappersvak. Jacqueline ging al op 7-jarige leeftijd haar Barbies met een schaar te lijf en geniet na dertig jaar nog steeds dagelijks van haar vak. Zij is dan ook degene die de kapperswerkzaamheden achterin de zaak voor haar rekening neemt. “Ik wilde altijd al kapster worden en zou niets anders willen! Je bent iedere dag aan het creëren en geen dag is hetzelfde. In de salon werk ik met de producten van Unite, een vooruitstrevend merk op natuurlijke basis. Het is vrij is van sulfiet en parabenen en het ruikt heerlijk.”

Passie voor wonen

Wat de dames naast het kappersvak verbindt is de passie voor wonen, voor inrichten en stylen. Linda: “Hiervoor verkocht ik woonaccessoires op beurzen, maar ik wilde erg graag een winkel. Al pratende bleek Jacqueline dezelfde wens te hebben. Zij is net als ik altijd bezig met het interieur en ook aan haar werd regelmatig gevraagd om te helpen bij een inrichting. We denken in plaatjes. Dat pas je ook toe in het kappersvak, je projecteert in je hoofd het eindresultaat”.

Cadeauwinkel

Jacqueline: “In oktober maakten we ons plan en in maart zijn we geopend. Een goede cadeauwinkel was hier nog niet, wij voorzien echt in een behoefte. Je kunt bij ons altijd een leuk cadeau vinden, de prijzen zijn toegankelijk. We verkopen van alles: kussens, kaarsen, zeepjes, sommige zelfgemaakt, handdoeken en meubels. De stoel waar je nu op zit, is te koop. Momenteel hebben we een rekje met fijne strandtunieken staan en als we tegen een paar leuke slippertjes aanlopen, kopen we die ook in.”

Linda: “Het goede gevoel van STIJL & MEER vinden we heel belangrijk. Naar de kapper gaan is toch een soort uitje. Dan wil je in de watten worden gelegd, persoonlijke aandacht krijgen en een écht goed kopje koffie met iets lekkers erbij. Bij binnenkomst zie je eerst al die leuke spullen. Het is de bedoeling dat mensen zich hier thuis voelen.”

Hamamdoek

Het huiskamergevoel wordt versterkt door een paar vriendinnen die een cappuccino drinken aan de witte leestafel. In de korte tijd van het bestaan heeft STIJL & MEER al een aardige fanbase opgebouwd. Eén van de dames laat een heerlijke hamamdoek van Ottomania inpakken voor een vriendin. Er gaat een mooi gekleurd vloeipapiertje omheen, daarover een cellofaantje, er komt een STIJL & MEER sticker op, het pakje wordt afgemaakt met een zeester en een zeepje aan een touwtje en tot slot gaat het in een fraai tasje. Wat je noemt een cadeautje met stijl. En een beetje meer.

 

STIJL & MEER, haar en interieur
Zijdstraat 22
1431EC Aalsmeer
T 0297 268343
W www.stijlenmeer.com
F (facebooksymbool) STIJL & MEER
Kapsalon voor dames, heren en kinderen
Dinsdag t/m donderdag 8.30 – 18.00 uur
Vrijdag 8.30 – 19.00 uur
Zaterdag 08.00 – 17.00 uur
Speciale prijzen voor kinderen en studenten
WS-Stijl-en-Meer3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *