Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Mart Visser opent een tijdelijk museum aan de Herengracht

Couturier Mart Visser presenteert dit jaar zijn 50ste Haute Couture collectie. Al 25 jaar kleedt de modeontwerper Nederlandse vrouwen. Een mooie aanleiding om aan de Herengracht een tijdelijk museum aan de Herengracht met een concept store te openen.

Met ‘Beyond Context’ toont Mart Visser de ultieme synergie tussen zijn drie disciplines: Haute Couture, prêt-à-porter en Artwork. De expositie is te bezoeken van 17 oktober tot en met 19 november 2017.

In het centrum van Amsterdam zijn de monumentale grachtenpanden ‘The Artesia’ getransformeerd tot een tijdelijk museum. Rauwe, kaalgeslagen ruimtes contrasteren met statige stijlkamers en is hiermee een nieuw en ideaal decor voor de presentatie van mode en kunst. Daarbij plaatst Mart Visser zich buiten zijn eigen context en kan de bezoeker een rondgang door zijn creatieve brein maken. Licht, beweging, beeld en muziek zorgen voor een optimale beleving.

Couture

Mart Visser debuteerde in 1992 met zijn eerste Haute Couture collectie. Voor de expositie worden iconische stukken, hoeden en objecten uit zijn archief afgewisseld met ontwerpen uit de couture collectie winter 2017-2018. Een selectie van showsuccessen en red carpet jurken van Bekend Nederland wordt ook gepresenteerd.

De expositie laat ook een imposant overzicht van 8 jaar Artwork zien met schilderijen, sculpturen en installaties. Immens grote gezichten naast zwaar verroeste objecten weerspiegelen de ontwikkeling van Mart als kunstenaar. Zelfs studies en de eerst getekende koppen uit 1992, van zijn eindexamen aan de Modeacademie Montaigne, worden getoond.

Concept store van Mart Visser

In het tijdelijk museum is ook de eerste concept store van Mart Visser gevestigd met de meest recente prêt-à-porter collectie. Hier krijgt de bezoeker exclusief de mogelijkheid de collectie te bekijken en passen en een team van stylisten is aanwezig voor persoonlijk advies.

‘The Artesia’ vind je aan de Herengracht 541, geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *