Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Museum Jan van der Togt heeft nieuwe directeur

Museum Jan van der Togt in Amstelveen heeft een nieuwe directeur. Ze heet Marieke Uildriks en ze gaat 15 juni 2018 aan de slag.

Uildriks is de opvolger van Heleen van Ketwich en ze is uit ruim veertig kandidaten gekozen die hebben gereageerd op de vacature.

Marieke Uildriks (44) studeerde kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze werkte 10 jaar bij het Van Gogh Museum als hoofd Projectbureau en projectleider tentoonstellingen. Daar gaf ze onder andere leiding aan het heropenen van De Mesdag Collectie te Den Haag, dat onderdeel van het Van Gogh Museum is.

Eerder was ze verbonden aan de Stichting Koninklijk Paleis Amsterdam en tot voor kort werkte ze ook nog voor het Rijksmuseum. Sinds oktober 2017 is ze bestuurslid van Museum Jan van der Togt.

Het bestuur van Museum Jan van der Togt is verheugd dat de bezoekersaantallen van het museum in de afgelopen twee jaar flink zijn gegroeid. De verwachting is dat die lijn onder de nieuwe directeur voort kan worden gezet. Met de komst van Marieke wordt een verdere impuls gegeven aan de professionalisering van het museum, dat de ambibitie heeft zelfstandig te blijven.

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *