Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

De ultieme modebeleving bij Marco’s Fashion

Onder het motto ‘life is too short to wear boring clothes’ opent Marco Vermeer begin maart zijn eigen herenmode zaak. Mannen in een brede leeftijdscategorie vinden er zowel casual als dressual merken om modisch voor de dag te komen. Maar het is niet alleen de met zorg samengestelde collectie die Marco’s Fashion uniek maakt. Volop persoonlijke aandacht, een goede kop koffie en eigenzinnige gimmicks maken het verschil.

Being in fashion is always in style. And style never goes out of fashion. Als iemand daar alles vanaf weet, is het Marco Vermeer. Ruim vijftien jaar was hij het gezicht van de flagshipstore van een klassiek modemerk in het hogere segment. Daar speldde hij ontelbaar veel mode minnende heren af voor een sublieme pasvorm. Nu is de tijd aangebroken om met zijn schat aan kennis en ervaring én passie voor het vak, vanuit zijn eigen winkel modische merken aan de man te brengen.

“Wanneer wij op 5 maart het symbolische lint doorknippen, is Marco’s Fashion officieel een feit”, vertelt hij enthousiast. “Na enkele maanden verbouwen en inrichten verheugen we ons enorm op het moment om het eindresultaat aan het winkelend publiek te tonen.”

Casual en dressual

En dat mag er absoluut zijn! Met een grote verscheidenheid mooie merken heeft Marco een kwalitatief hoogwaardige collectie van een goed prijsniveau samengesteld. “Ik richt mij qua leeftijd op een brede doelgroep. Van jongens die uit de kinderkleding zijn gegroeid tot mannen die de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt.” In de fonkelnieuwe winkel vind je dan ook meerdere stijlen terug. Van tijdloos klassiek tot stoer en sportief.

Marco over enkele van zijn stokpaardjes: “Bugatti maakt kleding waarin je lekker jezelf kunt zijn, omdat de fit altijd goed is en de materialen van de hoogste kwaliteit zijn. Ieder kledingstuk is stijlvol en een tikje urban en beantwoordt aan de vraag van de wat meer klassieke man. Stones staat bekend om de hoogwaardige colberts, jassen en jacks. Deze zijn smal gesneden voor een elegante look. Stones is jong en eigentijds en je kunt rekenen op mooie details zoals gekleurde knopen, stiksels en boorden.”

Met de optelsom van merken als: Casa Moda, Redpoint, Timeout, en MonteCarlo kun je je bij Marco’s Fashion zowel casual als dressual laten kleden. Of je nu op zoek bent naar vrijetijdskleding of een kostuum.

Industrieel chique

Al voordat je de winkel binnengaat, word je omarmd door de opvallende uitstraling. Naast de high lights in de etalage is namelijk volop ruimte gelaten om vanaf de straat naar binnen te kijken. Het eigenzinnige interieur laat de collectie op en top tot haar recht komen. Marco heeft de aankleding van het geheel dan ook goed doordacht.

“Sfeer en gevoel dragen absoluut bij aan de totale beleving van mode. Pas wanneer deze ingrediënten in orde zijn, komt een zorgvuldig samengesteld merkenpakket goed tot zijn recht. Ik omschrijf het interieur van de winkel als ‘industrieel chique’ met een knipoog naar mijn roots. Mijn ene opa was timmerman en de andere was hoofd van de gemeentelijke kredietbank. Ik vond het een mooi idee om dit stukje familiegeschiedenis in mijn zaak te verweven. In de met black wash gekleurde, robuuste houten delen en stalen buizen zie je sterke staaltjes bouw terug. Het behang met boekenprint aan de wand rondom de leestafel, doet denken aan een kantoor.”

Er zijn nog meer knipoogjes naar Marco’s dierbaren te vinden. Zo neemt het portret van het Meisje van Vermeer een prominente plaats in. “Dit item heb ik doelbewust opgehangen als eerbetoon aan de twee belangrijkste vrouwen in mijn leven. Namelijk mijn vrouw en mijn moeder. Ook zij zijn meisjes van Vermeer. Bovendien vind ik het ontzettend leuk om een echte Vermeer op de Rembrandtweg te hebben hangen.”

Service bij Marco’s Fashion

Volop persoonlijke aandacht en een hoog servicelevel typeren Marco’s benadering naar zijn klanten. Deze touch groeide al op jonge leeftijd. “Mijn oom had een kledingzaak waar ik van kleins af aan over de vloer kwam. Daar ontstond ooit mijn affiniteit met kleding. Ik vond niet alleen de mode leuk; ik genoot minstens zoveel van de gezellige interactie met de mensen die zich in het nieuw lieten steken.” Ook tegenwoordig staat dit elan op de voorgrond. “Ik vind het een mooi aspect van mijn vak om ervoor te zorgen dat iedereen tevreden, met de juiste dingen naar buiten gaat. Daarom verkoop ik vandaag liever iets niet wat het voor iemand net niet is, want volgende week heb ik voor hem wel het perfecte item in huis.”

Wie komt shoppen bij Marco’s Fashion verlaat het pand niet zonder een goede kop koffie of een mooi glas wijn te hebben gedronken. Niet voor niets omschrijft zijn kantenkring hem als een echte gastheer. “Het sociale aspect vind ik heel belangrijk. Met kleine gebaren zoals het onthouden van verjaardagen en een telefoontje wanneer er nieuwe stukken binnen zijn van iemands favoriete merk, probeer ik het verschil te maken. Hetzelfde geldt voor het organiseren van leuke events als wijn- en gin & tonic proeverijen. Ook hiermee mag ik graag smaak maken.”

 

MARCO’S FASHION
Rembrandtweg 151
Amstelveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *