Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Makelaarskantoor Huisman | Hoogendoorn wil graag alles weten

Op 1 januari 2017 bundelden makelaars Arjan Hoogendoorn en Emmelien Huisman hun krachten. Resultaat: een solide makelaarskantoor met een team van 7 medewerkers en vestigingen in Aalsmeer, Amstelveen en Uithoorn. Typisch Huisman │ Hoogendoorn: “We willen álles weten!”

Arjan Hoogendoorn (51) werkte na zijn rechtenstudie jarenlang in het bedrijfsleven. Maar het vastgoed bleef lonken. Hij vond dat makelaars het beter konden doen, met name op juridisch gebied. Binnen een jaar haalde hij zijn papieren en in 2004 betrok hij zijn kantoor in Aalsmeer. “Ik begon met niks en heb mijn plek echt moeten bevechten. Dat ik meester in de rechten ben, was en is ook nu nog van grote toegevoegde waarde in de woning- en bedrijfsmakelaardij.”

Keihard haar best doen moest ook Emmelien Huisman (37) toen ze in 2010, op het hoogtepunt van de crisis, besloot om zelfstandig te worden. “Ik had jaren als makelaar op kantoren gewerkt en wilde mijn ideeën over hoe het anders kon in praktijk brengen. In het begin deed ik vooral taxaties, maar door mond-tot-mondreclame kreeg ik al snel volop verkoop- en aankoopopdrachten.”

Eén plus één is drie

Arjan en Emmelien kwamen elkaar regelmatig tegen in het veld en het bleek dat hun manier van werken overeen kwam. Arjan: “Op 1 januari 2017 zijn we samengegaan. Niet als noodsprong, want het ging ons beiden goed, maar omdat één plus één in ons geval drie is. Met een groter team sta je sterker, ben je flexibeler, vul je elkaar aan en heb je een sterkere positie op de markt. We staren ons niet blind op de eigen portefeuille, maar hebben alles geïntegreerd.”

Emmelien: “Kenmerkend voor ons is dat we overal bij zijn. Bij alle bezichtigingen, taxaties, bouwtechnische keuringen en overdrachten bij de notaris. Dat geldt lang niet voor alle makelaars. Maar als er bij het tekenen toch nog vragen opkomen, is het voor een koper heel prettig om dan direct een gefundeerd advies te krijgen! We hebben heel veel contact met onze opdrachtgevers. Verkopers zijn weleens verbaasd als we ze het hemd van het lijf vragen, we willen álles weten. Is er bijvoorbeeld lekkage geweest en hoe is het opgelost? We willen op alle mogelijke vragen van geïnteresseerden antwoord kunnen geven.”

Actief op social media

“Op social media zijn we heel actief. In deze regio zijn we de makelaar met de meeste volgers. Soms komt een huis na plaatsing op Facebook niet eens meer op Funda, zo snel kan het tegenwoordig gaan. Ook belangrijk: we zijn geen blabla-figuren; we scheppen reële verwachtingen. Voorop staat niet de snelle transactie, maar het optimale resultaat voor onze klant.”

Arjan: “Omdat we alles zo grondig uitzoeken, krijgen we vaak wat meer complexe zaken toebedeeld.  We kennen de markt en de omgeving erg goed. Een voorbeeld is een woning in Kudelstaart uit begin jaren zeventig. Huizen uit die periode vertonen nog al eens betonrot. De eigenaar schrok erg toen ik de kruipruimte indook en inderdaad betonrot constateerde, hij had geen idee. Als zoiets pas bij een bouwkundige keuring boven water komt, is het vertrouwen van een koper weg. We hebben toen alles laten herstellen en de woning met een gerepareerde vloer met 20 jaar garantie aangeboden. Toen was het huis snel verkocht.”

Verzekerde verhuur

Ook bij huur en verhuur is juridisch advies van groot belang. Emmelien: “Er wordt vaak ten onrechte gedacht dat met een getekend huurcontract alles is vastgelegd. Maar er is allerlei dwingende wetgeving om rekening mee te houden. In deze omgeving is regelmatig ellende met wietplantages in panden. Wij doen altijd een uitgebreide screening van een mogelijke huurder. Uniek is onze mogelijkheid van verzekerde verhuur: voor een klein bedrag kan een verhuurder zich verzekeren tegen schade tot maximaal 50.000 euro.”

In deze tijd waarin de huizen niet aan te slepen lijken te zijn, worden woningen regelmatig bij inschrijving verkocht. Arjan: “Dit is niet een manier om de prijs op te drijven, zoals weleens wordt gedacht. Inschrijving heeft zelfs niet onze voorkeur, want je moet altijd mensen teleurstellen. Maar als de belangstelling voor een huis heel groot is, hebben we geen keus. Je kunt nou eenmaal niet met meerdere partijen tegelijk onderhandelen. Voor een inschrijving organiseren wij altijd een paar open dagen en we zijn dan met twee mensen aanwezig om alle vragen te beantwoorden.”

Emmelien: “Dit is een gekke tijd, met een overspannen markt. Het betekent echter niet dat wij achterover kunnen leunen. Omdat het aanbod zo klein is, staan er ook meer makelaars op de stoep om een opdracht binnen te halen. Misschien nog meer dan in de crisistijd, moeten wij continu een stapje extra zetten en ons blijven onderscheiden!”

 

Huisman │ Hoogendoorn Makelaars o.z.

W www.h2makelaars.nl
E info@h2makelaars.nl
Facebooklogo / Instagramlogo

Van Cleefkade 13-14
Aalsmeer
T 0297 59 11 22

Marktplein 13
Uithoorn
T 0297 52 67 11

Laan van Langerhuize 1 A7
Amstelveen
T 020 244 15 88

 

 

Fotobijschrift: Arjan Hoogendoorn en Emmelien Huisman, omringd door enkele van hun medewerkers

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *