Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

In de verkoop: een verborgen parel in Aalsmeer

Een bijzonder huis aan een landelijk dijkje, middenin Aalsmeer. De villa aan de Stommeerkade 64 is een oase van licht en groen, op een steenworp van het dorpscentrum, Schiphol en Amsterdam. Een verborgen parel.

Toen Mitra van Raalten in 2000 de vrijstaande woning aan de Stommeerkade in Aalsmeer ging bezichtigen, wist ze het direct: dit was het huis waar ze haar kinderen wilde laten opgroeien. Dat de woning uit 1925 een beroemd ontwerp is van de bekende architecten Bijvoet en Duiker, die onder meer tekenden voor Sanatorium Zonnestraal en Hotel Gooiland in Hilversum, was daarbij niet van doorslaggevende betekenis.

Mitra: “Dat je in zo’n bijzonder huis met een historie woont, is een extra cadeautje. Mij ging het meer om de plek en het groen en vooral om het licht dat rondom het hele huis naar binnen valt. Zelfs de kozijnen lopen door, de hoeken om. Oude huizen zijn meestal donker en zwaar, dit huis is heel licht en nog steeds modern door de strakke lijnen. Het is houtskeletbouw met één stenen element: een gemetselde koker, waarin zich de trap bevindt. Daarmee verwijzen de architecten naar de gemetselde schoorstenen van de kassen die hier vroeger overal stonden.”

Verborgen parel

De villa is in 1987 onder toezicht van Monumentenzorg ingrijpend gerenoveerd. Toen Mitra het huis in 2000 betrok, liet ze er een nieuwe badkamer en een nieuwe keuken in bouwen. De ruimte op de begane grond die heel vroeger de bloemenschuur was, liet ze transformeren naar een open, loftachtige ruimte. Het combineert momenteel een kantoor met een slaapkamer.

“De landelijke omgeving aan de dijk, terwijl je toch middenin het dorp woont, is ideaal. Daarbij, binnen twintig minuten ben je in Amsterdam. De kinderen hebben hier een heerlijke jeugd gehad: zwemmen in het water voor de deur, schaatsen, boomhutten bouwen en op het fietsje naar school. De tuin rondom is heel groot, geeft 100% privacy en overal zijn heerlijke zitplekken, met zon of schaduw.”

Amsterdam en Schiphol om de hoek

“Het centrum van Aalsmeer ligt letterlijk om de hoek en Schiphol is hier tien minuten vandaan. En dan hebben we ook nog hartstikke leuke buren! We zijn hier intens gelukkig geweest, maar de kinderen zijn het huis uit en mijn werk speelt zich grotendeels af in het buitenland en in Amsterdam. Daarom is een pied-à-terre in de stad voor mij nu geschikter.”

Makelaar Karin Eveleens voegt toe: “Dit huis is een verborgen parel in de Randstad. Van een ongekende schoonheid. Dat zie je direct als je het erf oploopt. En je voelt het ook, alles klopt.”

 

Aalsmeer
Stommeerkade 64
Vraagprijs: € 575.000,- k.k.
Perceel: 1.360 m2
Woonoppervlakte: 133 m2
Kamers: 4, waarvan 3 slaapkamers
Makelaar: Karin Eveleens van Eveleens Makelaars o.z.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *