Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Madama Butterfly wordt één groot feest

Met de opera Madama Butterfly staat de Nederlandse Reisopera voor het eerst in Schouwburg Amstelveen. Het is meteen ook de speciale openingsvoorstelling van het seizoen: de schouwburg bestaat namelijk veertig jaar.

Een gezelschap dat bestaat uit zestig musici van het Gelders Orkest en HET Symfonieorkest, het koor Consensus Vocalis en nog eens tien solisten in kostuum. Een feestelijke avond wordt het op zaterdag 26 september absoluut, zeker ook met alle genodigden en het publiek in Tenue de Ville.

Er valt ook wat te vieren. “De Nederlandse Reisopera staat in haar zestigjarig bestaan voor het eerst in Schouwburg Amstelveen,” vertelt Monique van der Burg van het operagezelschap. “We hebben gekozen voor een concertante versie waarbij het publiek het orkest volledig op het podium ziet zitten. Alle solisten treden uiteraard op in kostuum. We zijn erg blij om met Madama Butterfly in Amstelveen te staan.”

De opera van Puccini wordt juist vanwege de omvang van de productie op slechts 10 plaatsen in Nederland uitgevoerd. Bij de galapremière op 3 september in Enschede is koning Willem-Alexander aanwezig. Madama Butterfly vertelt het tragische verhaal van het Japanse meisje Cio-Cio-San, bijgenaamd Butterfly, die met de Amerikaanse marineofficier Pinkerton trouwt en hem een kind schenkt. Als hij weer naar zee gaat en na jaren terugkeert, komt hij met zijn Amerikaanse vrouw het kind ophalen.

“De rol van Cio-Cio-San wordt gezongen door Annemarie Kremer, een van de meest gevraagde opera-diva’s van dit moment,” vertelt Monique. “Ze is eigenlijk zelden in ons land te zien. Haar drukbezette agenda laat het eindelijk toe om komend seizoen weer eens in Nederland op te treden als Madama Butterfly, een rol waarmee ze al veel furore maakte onder andere in Duitsland en de Verenigde Staten.” In de media is Annemarie Kremer al de ‘meest overtuigende Cio-Cio San van onze tijd’ genoemd.

De Nederlandse Reisopera is voortgekomen uit Opera Forum en Nationale Reisopera en brengt door het hele land verrassende ensceneringen met bijzondere solisten. Grote, internationale succesvolle artiesten, zoals Jaap van Zweden, Tania Kross en vele anderen zijn ooit bij de Reisopera hun operaloopbaan begonnen.

Naast de jubilerende Reisopera is het Schouwburg Amstelveen die wat te vieren heeft: het is precies veertig jaar geleden dat het op de huidige plek als Cultureel Centrum Amstelveen van start ging. Inmiddels is het verschillende keren verbouwd en uitgebreid tot een volwaardig theater voor de hele regio.

Madama Butterfly

Zaterdag 26 september om 20.00 uur

www.schouwburgamstelveen.nl

Madama Butterfly- Nederlandse Reisopera-Foto: Marco Borggreve

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *