Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Luxe penthouse biedt rust, ruimte en een aangename lichte sfeer

Als je de auto op één van de twee privéplekken in de parkeergarage zet, met de lift naar boven zoeft en de deur van Rietgans 31 opent, is het eerste dat je ervaart rust. Rust, ruimte en een aangename lichte sfeer. Het penthouse van het appartementencomplex Kastanjehof ademt luxe, comfort en totale privacy. Een huis waar je naar binnen moet stappen om het op waarde te kunnen schatten. 

Meinie Oldersma (61) woonde al geruime tijd in Engeland, toen hij de woning in 2007 vanaf tekening kocht. Hij wilde graag een pied-à-terre in de omgeving waar hij opgroeide en waar hij nog steeds van houdt. Een gerieflijke woning met weinig onderhoud om de vakanties met zijn gezin door te brengen en wellicht om zich er later te vestigen. Maar nu zijn kinderen in Engeland zelf kinderen hebben wil Meinie in de buurt blijven wonen. Het appartement bezoekt hij nog nauwelijks. 

“Het liefste zou ik het huis oppakken en hier in Engeland neerzetten,” zegt hij, “want het is een heerlijk thuis. Daarbij is Mijdrecht een verschrikkelijk leuk dorp met fijne restaurants en een goede selectie winkels. De Nederlandse terrascultuur en de kwaliteit van het eten mis ik nog steeds hier in Engeland! De Kastanjehof ligt op vier minuten fietsen van het centrum en de omgeving is prachtig. Ook was het voor ons altijd een groot pluspunt dat Amsterdam en Schiphol zo makkelijk en snel bereikbaar zijn.” 

Smetteloos

Omdat het gezin er alleen in de vakanties verbleef is de woning nog net zo smetteloos als bij de oplevering. Bovendien is alles in 2019 nog geschilderd. Meinie heeft het penthouse bij de aankoop direct grondig aangepakt en op hoog niveau laten afwerken: “Alle wanden zijn gladgestuct, er is vloerverwarming, de badkamers en toiletten zijn geïnstalleerd door Intermat in Mijdrecht en de inrichting is gedaan door Het Arsenaal van Jan des Bouvrie. De meubelen kunnen worden meeverkocht.”

Het penthouse bestaat uit twee woonlagen en heeft een praktische indeling: op de verdieping waar je binnenkomt geven ramen rondom een weids uitzicht en een mooie lichtinval. Hier bevindt zich de royale woonkamer met gashaard, een fraaie open keuken met Quooker en side-by-side koelkast, een zonnig terras met 100% privacy en de master bedroom met ensuite badkamer en maatwerk kastenwand.

Een rustpunt

Een trap geeft toegang tot de bovenste verdieping. Hier is een lichte, ruim bemeten slaapkamer, een tweede luxe badkamer met vloerverwarming en een keurige wasruimte. Opvallend in het hele huis zijn de hoogwaardige materialen en de perfecte staat van onderhoud. Dit is een woning waar je zo in kunt. Meinie: “Het huis was voor ons een rustpunt in een hectisch bestaan. We hebben hier onvergetelijke kerstdiners en etentjes met vrienden gehad. Het leent zich erg voor het ontvangen van bezoek, ook door de twee verdiepingen met elk een eigen badkamer en toilet. Dit penthouse is met recht een tophuis, ik ga het missen!”

Ook makelaar Linda Ruijgrok is erg gecharmeerd van de woning: “Dit is nou een huis waar ik zelf zou willen wonen! Ruim, stijlvol, comfortabel en met een heerlijk terras!”

 

Rietgans 31, Mijdrecht │ € 595.000,-  — k.k. 

Woonoppervlakte: 167 m2 

Kamers: 3, waarvan 2 slaapkamers

Makelaar: Linda Ruijgrok van Ruijgrok Makelaars O.G.

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *