Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Lutz Fashion: de allerlaatste mode en louter topmerken

Als je, zoals Jasper Verhoek en Hanneke Lutz, een kledingzaak van 1.000 m2 runt met 80 internationale topmerken, dan kun je niet achterover leunen. Dan moet je continu vernieuwen en verrassen. We spreken Hanneke over de najaarsmode, in haar stijlvolle zaak Lutz Fashion in Vinkeveen.

Als we net achter een kop geurige cappuccino zitten, komt Jasper binnen. Hij is jong – net als Hanneke 33 jaar – zit strak in het pak en zijn voeten zijn gestoken in een paar prachtige leren schoenen van Fratelli Rossetti. Met blote voeten wel te verstaan. Hanneke: “Dat is iets van de jonge mannen nu. Vorige week waren we op inkoop in Florence en daar liepen al die Italianen met blote voeten in hun loafers.”

Maatpakken

Jasper is degene die samen met zijn collega’s talloze mannen aan een goed maatpak helpt. Hanneke: “De variatiemogelijkheden in maatpakken zijn bij ons bijna eindeloos. Dat gaat van een traditionele fit tot een heel modisch gesneden pak, of van een basis make tot een volledig handgemaakt pak. Alle details kun je zelf bepalen: de stof, de voering, de knopen, de revers, het type mouwinzet, met of zonder omslag aan de broek, met of zonder riemlussen. Sommige mannen weten precies wat ze willen, anderen vinden het prettig om geadviseerd te worden. Een goed maatpak is er vanaf 399 euro. Vanaf oktober hebben we een touch screen televisie waarop je het pak, het maatshirt of de overcoat in de gekozen stof kunt bekijken.”
“Voor de mannen die geen zin hebben om op hun vrije zaterdag naar de winkel te komen, werken we op afspraak. Als je een hectisch leven leidt, is het heel prettig om dit op een zelf gekozen tijdstip en in een ontspannen sfeer te regelen.”

Nikkie Plessen, New Balance, ETQ en Herno

Aan de ongeveer 80 merken die Lutz voert, waaronder Marc Cain, Canali en Jacob Cohën, worden dit najaar een paar veelbelovende labels toegevoegd. Hanneke: “De collectie van NIKKIE by Nikkie Plessen wordt flink uitgebreid. Een vrouwelijk en stoer merk met een sexy kantje. Een leuk shirt is er al voor 39 euro, een sweater voor 69 euro en we hebben een fantastisch leren broekje van 299 euro. Het leuke is dat Nikkie echt haar ziel en zaligheid in haar merk stopt en niet alleen maar haar naam eraan verbindt. Ze is aanwezig bij de inkoop, trekt van alles aan om te laten zien en voert zelf de orders in op de computer. Die werkelijke passie voor kleding die zij heeft, sluit erg aan bij ons gevoel.”

New Balance

Terug op de damesafdeling is het broekenmerk Deyk dat in de jaren negentig groot was. Deyk brengt fancy broeken met een goede pasvorm en leuke finishes, folies, prints en leather look. Het aanbod schoenen wordt uitgebreid met onder andere sneakers van New Balance. “Een oud sportmerk inderdaad”, zegt Hanneke, “maar helemaal booming. Ook absoluut hot zijn de high-end sneakers van ETQ, een merk van drie Amsterdamse vrienden, dat pas tweeënhalf jaar bestaat. Korte enkellaarsjes en goede sexy pumps komen van Kennel & Schmenger”.

Donsjacks

Nieuw voor heren zijn de lichtgewicht donsjacks van het Italiaanse Herno. “Een echt luxe product, vederlicht, heel comfortabel door de zachte stof en isolerend tot -5, -10 of -20 graden”, zegt Hanneke. “Verder wordt de jeanscollectie van Jacob Cohën uitgebreid met een tweede lijn, PRM, uitgesproken als premium. Ruiger en stoerder dan gebruikelijk door andere wassingen en andere stoffen, maar met de goede pasvorm die we van ze gewend zijn. De herenafdeling heeft sowieso een klein schopje gekregen. Het is allemaal wat modischer geworden, wat meer gericht op comfort en echt van deze tijd. Eigenlijk is deze najaarscollectie de aanloop naar volgend jaar”, besluit Hanneke. “Dan komen we met iets spectaculairs, maar daar kan ik nu nog niet te veel over zeggen…”

Lutz Fashion m/v
Herenweg 45
3645 DE Vinkeveen
T 0297 212121
W www.lutz.nl
P gratis op eigen parkeerplaats

Maandag gesloten
Dinsdag 10.00 – 21.00
Woensdag 10.00 – 18.00
Donderdag 10.00 – 18.00
Vrijdag 10.00 – 18.00
Zaterdag 09.00 – 17.00F-Lutz1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *