Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Loetje serveert nu ook malse biefstukken aan ’t IJ

Loetje aan 't IJ

Een no-nonsense restaurant waar passie en kwaliteit centraal staan, dat is Loetje. Maar liefst 15 vestigingen telt bedrijf inmiddels, ‘Leeuwarden’ nummer 16 is net geopend, maar vandaag zitten we aan het IJ.

Filiaalmanager Eveline Emons loopt al lang genoeg mee om zo het unieke aan Loetje te kunnen benoemen. “Jong, oud, iedereen is altijd welkom. En is er geen plek, dan drink je wat aan de bar. Er hangt bij Loetje een gemoedelijke sfeer.”

Dit hangt ook samen met de uitgebreide training die het personeel krijgt. “Het gastheerschap vinden we erg belangrijk.” En toch gaat het natuurlijk vooral om die biefstuk. Al 41 jaar, sinds naamgever Ludwig in de Johannes Vermeerstraat in Amsterdam-Zuid het eerste restaurant begon, zijn biefstuk en Loetje zo’n beetje synoniem.

“Eigenlijk is het heel simpel: gewoon in de margarine in de pan. Maar het vlees moet wel heerlijk mals zijn. En het moet die hartige, vettige smaak hebben en gewoon lekker gebakken zijn. Dat is natuurlijk best wel een kunstje. Bak je het vlees te lang, dan wordt de boter motorolie. Je wordt ook eerst opgeleid tot biefstukbakker opgeleid, voordat je ze ook echt mag bakken.”

In de volksmond mag Loetje dan vooral met vlees geassocieerd worden, op de menukaart staat nog veel meer. Vis om te beginnen, maar ook vegetarische gerechten. “De vegaburger, een burger van biet en wortel en met avocado, doet het ook echt heel goed.”

Loetje aan ‘t IJ
Werfkade 14
Amsterdam-Noord
T 020 208 8000
W www.aantij.loetje.nl


Beeld: John ten Boer
Fotobijschrift: Gastvrouw Lia Cassee en chef-kok Leonardo van Driel

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *