Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Lezing over Jan Cremer

Museum JAN in Amstelveen houdt zondag 12 juli de eerste lezing over het werk van Jan Cremer.

In het museum is momenteel een ruime selectie te zien van de monumentale zeegezichten die Jan Cremer in het afgelopen decennium heeft geschilderd. Zelf zegt de schilder er dit over: “Ik sodemieter verf op een doek. Ik druip, spat, sla en schop. Ik vecht met verf. Soms win ik.”

‘Peinture barbarisme’ noemt hij het. Mirelle Nunes houdt de lezing en ze zal zowel over werk als over leven van Jan Cremer vertellen.

De lezing begint om tien uur en duurt een uur. Een kaartje kost 5 euro per persoon, inclusief koffie of thee. In verband met de anderhalve meter opstelling is er een beperkt aantal plekken beschikbaar. Snel reageren wordt dus aangeraden via rsvp@museumjan.nl.

Er is diezelfde zondagmiddag 12 juli ook nog een activiteit voor kinderen. Zij mogen hun favoriete stripboek meenemen naar een kinderworkshop die geïnspireerd is op het werk van Roy Lichtenstein, van wie nu ook werk in het museum is te zien. De workshop duurt van 15 tot 16.30 uur en kinderen van 6-12 jaar kunnen zich opgeven via educatie@museumjan.nl. Vermeld naam, leeftijd en mobiel telefoonnummer. Aan de workshop zijn voor kinderen geen kosten verbonden. Alleen de begeleiders betalen de normale museumtoegang en kunnen intussen de tentoonstelling bekijken.

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *