Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Leuke Amsterdamse winkelstraten

Dat Amsterdam meer te bieden heeft dan de winkels in de binnenstad bewijst de onlangs door de NS gepubliceerde (digitale) stedengids, met bijzondere winkels en eettentjes.

De Pijp

Neem de Gerard Doustraat (De Pijp), die met al zijn boetiekjes aanvoelt als een Londense winkelstraat. Er is bijvoorbeeld een Hebreeuwse bakkerij, Ugga op 103A, die zoete lekkernijen bakt. Maar er is ook een Kinderfeestwinkel op nr. 65 en de Kleine Parade op nr. 142 herbergt zowel een kinderwinkel, een kindercafé als een kinderkapper.

In De Pijp bevindt zich ook de Eerste Van der Helststraat. My Little Patisserie (63) serveert typisch Franse lekkernijen en bij de Wasserette (27) kun je niet je was doen, maar wèl huisgemaakte garnalenkroketjes bestellen. En als het daar te druk is, ga je gewoon naar de Scandinavian Embassy (Sarphatipark 34) om bloementhee drinken.

Oost

De Czaar Peterstraat, aan de oostelijke kant van de binnenstad, was ooit een verloederde straat, maar ga er nu eens kijken. Op 169 zit de Pindakaaswinkel, waar je alle smaken kunt proeven, waaronder karamel-zeezout, chilipeper-citroengras en dadel-kaneel. Op 249 zit het Schelpenmuseum.

Niet ver daar vandaan, in de Indische Buurt, bevindt zich de Javastraat. Deze multiculturele straat heeft het lang zonder boekenwinkel moeten stellen, maar nu kun je nr. 145 terecht voor de Java Bookshop. En krijg je trek, dan kun je naar de Couscousbar op 30, waar je zelf je toppings kunt kiezen.

West

Voor de Jan Evertsenstraat moet je naar West. Pieter & Tosch op nr. 88 biedt items van kleine ondernemers uit verre landen aan. Je kunt ook thee drinken in T’s Teabar (89), waar ze ginger-lemon en rozen-jasmijnthee schenken, maar ook verkopen.

In de Bilderdijkstraat is Het Beeldverhaal (80) een walhalla voor stripboekenfans, terwijl COLORS (184) kaarsen in alle kleuren van de regenboog verkoopt, die worden gemaakt in een nabijgelegen werkplaats.

De voormalige tramremise, De Hallen, die winkels, bioscopen, een food court èn een bibliotheek bevat, heeft nieuw leven in dit winkelgebied geblazen. Maar er is ook nog de Volkskruidentuin in de Kinkerstraat op 142-B, waar het geurt naar Turks brood, kip en kruiden. De Kinkerstraat telt inmiddels diverse boetiekjes en als je trekt krijgt, kun je bij Holly Ravioli (88) uit maar liefst 15 soorten ravioli kiezen, die je ter plekke kunt nuttigen of meenemen.

Bovengenoemde tips zijn verzameld door Rosa Lee Szarzynski van Cultypleasure.

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *