Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

The Boathouse: lekker varen, zonder sores

Hoera, de boot gaat weer te water! Een heerlijk moment na een lange winter. Helemaal als de boot er picobello bij ligt: brandschoon, glimmend gepoetst, alles onderhouden en gerepareerd, de kussens weer fris, het kapje half open en de motor vast draaiend. Zorgeloos varen begint bij The Boathouse in Leimuiden!

The Boathouse is centraal gelegen tussen de Westeinder en de Kagerplassen, op een steenworp afstand van de Braassemermeer. Vanuit het hele vaargebied van het Groene Hart, met onder meer de Vinkeveense en Nieuwkoopse Plassen, de Amstel en de Kromme Mijdrecht, is de locatie goed bereikbaar.

Schone stalling

The Boathouse is gespecialiseerd in het stallen en onderhouden van sloepen en motorboten met zowel in- als outboard motoren. Eigenaar Niels Hulshoff (38) groeide op in de wereld van de watersport. Zijn ouders hadden een watersportzaak in Rijsenhout en Niels is al zijn hele leven werkzaam in de branche. Vier jaar geleden betrok hij een hypermoderne loods in Leimuiden. Boten tot 9 meter kunnen probleemloos worden gestald in de schone, goed geïsoleerde en geventileerde stalling, of op het buitenterrein. Alle werkzaamheden die nodig zijn, kunnen bij The Boathouse uit handen worden genomen.

Het gerommel zat

Niels: “Veel van dit soort bedrijven zijn ontstaan uit hobby of uit historie. Er was wat ruimte, er was een loodsje en ‘rommelen met bootjes is zo leuk’. Maar dat leidt meestal niet tot professionele bedrijven. Ik krijg veel klanten die dat gerommel een beetje zat zijn. Mijn klanten willen wél lekker varen, maar er geen sores omheen hebben. Daarnaast zijn er nog de bedrijven die dezelfde services verlenen als wij, maar die dan weer zó groot zijn, dat het onpersoonlijk wordt”.

Poetsen en polijsten

Bij The Boathouse kun je terecht voor technisch en optisch onderhoud van de boot: poetsen en polijsten, antifouling, het installeren of inbouwen van apparatuur en motoren, het reinigen van kussens en dekzeilen, polyesterreparatie en het repareren of vervangen van zeilen. The Boathouse werkt uitsluitend samen met gerenommeerde bedrijven die kwaliteit leveren, zoals Professional Boat Care in Loosdrecht en Zeilmakerij Aalsmeer. Bovendien is het bedrijf dealer van de motorenmerken Cummins MerCruiser Diesel, Volkswagen Marine, Craftsman en van het merk Raymarine, voor maritieme elektronica.

Jachten van 16 meter

Met Professional Boat Care in Loosdrecht wordt sinds het begin van dit jaar intensief samengewerkt. Niels: “Door deze franchise-samenwerking werken we met een groter team, met meerdere vestigingen in het land. Hierdoor hebben we meer kennis en ervaring in huis en kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn. Professional Boat Care zit vanaf begin dit jaar op het bedrijventerrein van Jachtmakelaardij De Valk. De nieuwe locatie is van alle gemakken voorzien, zoals een ruime, verwarmde werkplaats en een 30-tons kraan, zodat jachten tot een lengte van maar liefst 16 meter er terecht kunnen.”

Geen stof of schimmel

“Er zijn mensen die mij aan het eind van het seizoen de sleutel en een to do lijst geven en er zijn mensen die alleen hun boot willen stallen en verder alles zelf regelen. Beide is mogelijk. Het is altijd weer leuk als mensen in het voorjaar naar de boot komen om te poetsen en dan tot de conclusie komen dat dat helemaal niet nodig is. Geen stof, geen schimmel, niks. Er gaat geen boot de stalling in voordat de allerlaatste druppel met de waterstofzuiger opgezogen is.”

The Boathouse

Westerdijk 20 B

2451 VB Leimuiden

M 06 53 29 43 21

W boat-house.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *