Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Later aan ’t Water: top eten en een vriendelijke bediening

Je komt binnen als vreemde en je gaat weg als vriend, dat is het motto van Later aan ’t Water, de bar bistro aan de Nieuwemeerdijk 98 in Badhoevedorp.

“Gastvrijheid en vriendelijk personeel typeren Later aan ’t Water,” vertellen Saskia Smit en haar dochter Gina Blom. “De bediening is net zo belangrijk als het eten.” En dat blijkt wel uit de reacties op Iens bijvoorbeeld: ‘Het eten is top! Iedere keer weer. Zeer vriendelijke bediening!’

“Acht jaar geleden zijn we Later aan ‘t Water begonnen en Gina kwam niet snel daarna  op het idee om optredens te organiseren. Tino Martin heeft hier opgetreden, dat was in no-time uitverkocht.” Inmiddels hebben ook Dré Hazes en Ruth Jacott in de bistro hun feestje gebouwd. Niet zo gek dus dat Later aan ’t Water is uitgeroepen tot het allerleukste restaurant van de Haarlemmermeer. En dan moet Wolter Kroes nog komen!

En in dat restaurant ligt het accent op vlees en vis, en dat komt door de Kopa houtskool grilloven, vertelt Saskia. “Kalfsoester, tournedos, gamba’s, alles komt van de grill. Door de speciale briketten die we gebruiken, krijgt het vlees meer smaak. In de grilloven schroeit het in een keer dicht. De USA steak bijvoorbeeld verandert zo in heel zacht mals vlees, dat we in plakjes serveren. En dat in porties van wel 1.300 gram, zoals bij de Tomahawk!”

Iedere week staan andere specialiteiten op de kaart, zoals nu rib eye en zwaardvisfilet, en verder bestaat de vaste menukaart uit steak tartaar, lamsrack met truffeljus, spareribs en dorade en papilote.

Vegetariërs kunnen overigens ook in de bistro terecht, want iedereen is welkom. Zo houden Saskia en Gina ook iedere drie maanden een modeshow waar dan tachtig vrouwen op afkomen. “We willen ons constant blijven verbeteren en iets nieuws verzinnen. Eigenlijk is het altijd feest hier.”

 

 

Later aan ’t Water

Nieuwemeerdijk 98

1171 NE Badhoevedorp

W www.later-aan-het-water.nl

T 020 659 5500

 

Beeld John ten Boer

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *