Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

30 vrije kavels te koop in Land van Winkel, Abcoude

De gemeente De Ronde Venen heeft 30 vrije kavels te koop in de nieuwe wijk Land van Winkel in Abcoude. ‘Vrij’ betekent hier niet dat je volledig je eigen gang kunt gaan. De ontwerpen moeten voldoen aan een streng beeldkwaliteitsplan. Maar dan krijg je ook wat: een wijk die over 25 jaar nog steeds mooi en bijzonder is. En dat kun je niet van alle nieuwbouwwijken zeggen.

Langs de toegangsweg naar Abcoude, direct vanaf de A2, staat al geruime tijd een bord met een reiger die een visje in zijn snavel heeft. Daarbij de intrigerende tekst ‘sushi eten met de buren’. Het bord maakt reclame voor Land van Winkel in Abcoude, een nieuwe wijk waar 200 woningen worden gerealiseerd. De boodschap is duidelijk: het karakter van de wijk is dorps en landelijk, maar de geneugten van de stad liggen ‘om de hoek’. Immers, de A2 voert de toekomstige bewoners in no time naar hartje Amsterdam of Utrecht.

Hoogstaande architectuur

“De 200 woningen worden ontwikkeld door drie partijen, “vertelt Bert van Nieuwenhuijzen, projectleider van gemeente De Ronde Venen. “De gemeente verkoopt 30 vrije kavels, Janssen de Jong 110 kavels en GroenWest ontwikkelt 60 huurwoningen. Land van Winkel, de naam verwijst naar het riviertje de Winkel, wordt een wijk met hoogstaande architectuur en een grote variëteit in woningen: tweekappers, rijtjes van drie, eengezinswoningen, appartementen en vrijstaande woningen. Al deze woningen moeten voldoen aan de criteria uit het beeldkwaliteitsplan. Geen straat wordt hetzelfde. Er komt veel groen, een ijsbaantje, speelvelden, speeleilanden, wandelpaden en een boomgaardje waar de bewoners straks fruit kunnen plukken of noten kunnen rapen.”

Kavelpaspoort

Bert: “Ons plangebied is opgedeeld in onderdelen als het ‘dorpspleintje’, ‘het dorpse straatje’ of ‘het boerenerf’ met ieder een eigen karakter. De 30 kavels zijn erg divers. Per kavel is een uniek kavelpaspoort opgesteld met voorwaarden waar de woning aan moet voldoen. Denk aan kleuren, materialen, afwerkingsniveau en detaillering. Mensen die tekenen voor een optie, krijgen 20 adviesuren van een kavelcoach, die je kunt raadplegen voor alles waar je tegenaan loopt. Mijn collega projectleider Jacob Alkema en ik vinden het leuk om mensen te helpen hun droom te verwezenlijken en maken graag een afspraak.”

“Soms komen mensen met een cataloguswoning, maar zo’n huis laat zich moeilijk aanpassen aan de criteria. Bovendien wordt een huis dat is ontworpen op basis van je eigen levensstijl en woonwensen vaak veel mooier, spannender en verrassender dan je ooit had kunnen denken! De strakke regelgeving lijkt soms lastig, maar als de wijk er straks staat, begrijp je in één keer de reden!”

Abcoude, 30 vrije kavels Land van Winkel, www.landvanwinkel.nl

Kavelgrootte: 250 – 820 m2

Kavelprijs: vanaf € 240.000,- vrij op naam.

Makelaars: Raad-Huis Makelaardij in Abcoude en Brockhoff Makelaars in Amstelveen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *