Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Lady’s autorally Uithoorn steunt strijd tegen hartstilstand

De mannen van Lionsclub Uithoorn hebben voor zondag 19 mei voor de eerste keer een Lady’s Auto Tour Rally georganiseerd.

Het betreft een recreatieve toertocht waar alleen dames aan kunnen deelnemen. Gezelligheid voert de boventoon en de opbrengst gaat naar een goed doel: Stichting AED Uithoorn.

De tocht voert door de omgeving van Uithoorn en onderweg kunnen leuke opdrachten worden uitgevoerd. Voor de winnaars ligt een prijs te wachten. Tevens is er een originaliteitsprijs voor het mooiste teamplaatje van deelnemers in het decor van hun auto.

De Stichting AED Uithoorn promoot het gebruik van AED’s bij hartstilstand. Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat een verstoord hartritme weer kan herstellen. Dat gaat met een elektrische schok.  De eerste zes minuten zijn cruciaal en daarom is snelle en doeltreffende hulp van levensbelang. De stichting wil dan ook op centrale plekken in Uithoorn zo’n apparaat ophangen.

Maar er zijn ook mensen nodig die zo’n AED kunnen bedienen. Daartoe wil men een fijnmazig netwerk opzetten van vrijwilligers die meteen 112 bellen en met reanimiatie kunnen beginnen. Zij worden daartoe uiteraard getraind. Meer informatie is te vinden op www.stichting-aed-uithoorn.nl.

Het inschrijfgeld voor de autorally bedraagt € 50,- per persoon. Start en finish vinden plaats bij Geostick aan de Amsterdamseweg 26, 1422 Uithoorn. De organisatie ziet graag klassieke, sportieve of cabrio auto’s aan de start verschijnen. De toertocht begint om 13 uur en de prijsuitreiking vind om 16 uur plaats. Opgeven kan door een mail te sturen naar LionsRallyUithoorn@gmail.com.

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *