Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Amstelveense kunstwerken krijgen een andere plek

Bijna 1700 Amstelveners (53%) hebben er voor gestemd om het kunstwerk van Armando, Der Bogen, te verplaatsen van het Stadsplein naar de Stadstuinen.

Bij de fontein op het Stadsplein keren de kindvriendelijke kunstwerken van kunstenaar Jan Snoeck terug. Wethouder Herbert Raat (kunst, cultuur, Stadshart) legt uit waarom. De drie kleurrijke banken van keramiek en de ‘bokkesprongpaaltjes’ van Jan Snoek moesten jaren geleden wijken voor renovatiewerkzaamheden. Raat: ‘Bewoners hebben gevraagd of deze banken kunnen terugkeren in de openbare ruimte.’ De wethouder geeft daar graag gehoor aan.

Veel inwoners van Amstelveen hebben blijkbaar herinneringen aan de banken. Om voor de kunstwerken van Snoek ruimte te maken, zal het kunstwerk Der Bogen van Armando worden verplaatst naar de nieuwe ingang van de Stadstuinen aan de kant van de Van Heuven Goedhartlaan. De Armando Stichting heeft al laten weten de nieuwe plek zeer geschikt te vinden. Volgen Raat krijgt Armando’s kunstwerk nu een plek waar het meer tot zijn recht komt.

Het ligt in de verwachting dat het terugplaatsen van Snoecks banken en de verhuizing van Armando’s kunstwerk nog vòòr deze zomer zal plaatsvinden.

 

 

Bij de foto: impressie van de nieuwe plek voor Armando’s kunstwerk

 

 

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *