Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Timeless: kunst hoeft niet duur en luxe te zijn

Omdat steeds meer mensen in de gaten krijgen dat je voor een heel gering bedrag fantastische kunstwerken in huis kunt halen, zijn Richard en Ida Miltenburg van Timeless weer flink aan het inkopen geslagen. Hun kunstuitleen en galerie in Uithoorn staat immers bekend om het veelzijdige aanbod: van antieke Afrikaanse beeldjes tot grote moderne schilderijen, en alles daartussen.

Bij de grote showroom van 200 m2 parkeer je comfortabel voor de deur. Een fijne plek om op je gemak rond te kijken wat bij jou en bij je interieur past. Prettig is ook de wetenschap dat je nergens aan vast zit. Mocht het gekozene thuis toch niet zo tot zijn recht komen, dan ruil je het gewoon weer om. Wisselen mag zo vaak je wilt.

Leon Bosboom en Lohé

Richard en Ida hebben de collectie flink uitgebreid met werk van bekende en nieuwe kunstenaars uit de hele wereld. De Nederlanders doen het momenteel opvallend goed. Ida: “Een nieuwe ster is Leon Bosboom, een man uit de reclamewereld. Hij maakt waanzinnige doeken van stieren, vol kracht, beweging en energie. Dat doet hij met epoxyhars en acryl op canvas. De epoxy komt vloeibaar op het doek en normaal gesproken wordt dat ingesloten met een randje, zodat het niet wegloopt. Leon Bosboom doet dat niet, maar hij wil niet vertellen wat zijn geheime techniek is”.

“Van de Franse kunstenaar Lohé – in elke Franse stad kom je werk van hem tegen – hebben we een nieuwe collectie beelden aangekocht. Daar zijn we heel blij mee, ook al omdat het maar de vraag is hoe lang hij nog doorgaat. Hij heeft erg veel last van zijn handen, door het jarenlang werken met brons en glaskristal. Hij maakt nu ook beelden in tin, dat met zijn zilverachtige kleur prachtig past in een modern interieur.”

Karin Vermeer en Hans Jochem Bakker

“Populair is het werk van de Nederlander Robert Strüwer en Karin Vermeer is momenteel heel erg hot. We hebben haar werk vanaf het begin in onze collectie en ze heeft verschillende stijlen gehad, maar wat ze nu maakt slaat helemaal aan. Als galerie is het niet makkelijk om aan haar werk te komen, want er is een wachtlijst. Wij hebben geluk dat we al zo’n lange relatie met haar hebben”.

“Zelf ben ik helemaal weg van het werk van Hans Jochem Bakker. Hij maakt grote, moderne schilderijen van dromerige vrouwengezichten, een beetje Vogue-achtig, met grijze en witte tinten en brokken roest. Heel stoer. Ik werd er zo hebberig van, dat we nu thuis een groot doek van hem hebben hangen. Het is na 20 jaar niet meer zo dat ik alleen maar stukken inkoop die ik zelf in huis zou willen hebben, maar ik kies nog steeds met mijn hart. Mensen denken vaak dat kunst heel luxe en duur is, maar dat hoeft niet. Het is leuk dat kunst door het te lenen voor iedereen toegankelijk is.”

De Timeless spelregels

Eenmalig inschrijfgeld € 20,- (via de website € 10,-). Van het geleende betaal je 2% van de galeriewaarde per maand. Verzekering is hierbij inbegrepen. Van dit maandbedrag komt de helft in een persoonlijk spaartegoed, waarmee je kunst kunt aankopen. Je mag de kunstwerken zo vaak wisselen als je zelf wilt.

Rekenvoorbeeld schilderij ‘Mimi’ van Karin Vermeer, gemengde techniek, 120 x 120 cm.
Huur per maand (1%) : € 17,00
Spaar per maand (1%) : € 17,00
Totaal per maand (2%) : € 34,00
Misschien leuk om het zo klein in de kantlijn te zetten

Timeless-Ida1
Let op: bij een nieuw lidmaatschap (minimaal 6 maanden) in september en oktober: 3 maanden gratis lidmaatschap!
Timeless Kunstuitleen │Galerie
Ondernemingsweg 45, Uithoorn
T 0297 534598
W www.kunstuitleen-timeless.nl
Openingstijden:
Woensdag en vrijdag van 12.00 – 17.00 uur
Zaterdag 11.00 – 17.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *