Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Krijtenberg Sound and Vision maakt van beeld en geluid een feestje

Als je door wooncentrum Co van der Horst loopt en je hoort de lokroep van betoverende muziek, dan is het niet de rattenvanger van Hamelen, maar zijn het de gebroeders Krijtenberg. In hun showroom laten ze horen hoe fascinerend geluid kan zijn.

De broers Marcel en Gerard Krijtenberg werden geboren in een muzikaal nest. Vader Fred was muziekleraar en opende in 1960 het Discocentrum in Uithoorn. Een “centrum voor discografieën”, met instrumenten, bladmuziek en langspeelplaten. In 1984 opende Marcel zijn eerste hifiwinkel en in 1995 kwam Gerard in de zaak. De twee vormen een sterke combinatie: Marcel (57) studeerde elektronica en Gerard (51) bedrijfseconomie. Wat ze delen is hun passie voor muziek en films en een flinke dosis humor.

Krijtenberg Sound and Vision biedt audio- en video-oplossingen uit een breed spectrum: je kunt er terecht van een Sonos-speaker tot een televisie die verdwijnt in een spiegel, luidsprekers die onzichtbaar zijn weggewerkt in een gestucte muur en complete thuisbioscopen. Onder de ontwerpen van grote projecten als villa’s met totaaloplossingen en state of the art boardrooms staat Marcels handtekening. Maar hij adviseert met evenveel enthousiasme over een televisie.

“In deze branche zijn wij een beetje een vreemde eend in de bijt,” zegt Marcel. “We waaien niet met alle winden mee en vinden dat je soms nee mag zeggen tegen een klant. Het gebeurt namelijk regelmatig dat mensen iets hebben gezien en zeggen ‘dat wil ik ook’. Maar dan praat je verder en dan blijkt het niet de beste oplossing te zijn. Iedere situatie is namelijk anders. Daarom kruip ik bij elk gesprek in het hoofd van de klant: wat wil je nou écht en wat is voor jou de optimale oplossing?” 

Muziek horen of beleven

Gerard: “Onze benadering is misschien ook wat anders. Dit is een vak dat vraagt om serieuze knowhow en ervaring. Het ontwikkelt zich voortdurend en we zijn altijd weer aan het bijscholen. Maar we gaan niet heel gewichtig of stijfjes doen. Je krijgt hier geen lezing techniek. We verkopen entertainment, iets moois, iets leuks, dat moet een feestje zijn! De eigenzinnigheid zie je ook terug in ons merkenpakket. Neem het ‘eigenwijze’ Schotse Linn. Zij waren de eerste in de hifiwereld die zeiden ‘we maken geen cd-spelers meer, we gaan streamers bouwen’. Daar werden ze om verguisd, nu worden ze gezien als voorlopers. Achteraf gezien was de cd geen leuk medium: een schijfje dat verdwijnt in een speler, met een onleesbaar boekje.”

“Muziek kun je tegenwoordig op twee manieren beleven: streamen of platen draaien. Streamen is convenience, platen draaien is beleving. Voor jezelf of met vrienden. Dan heb je een topinstallatie nodig, een set mooie speakers, fles wijn erbij, plaat opzetten, luisteren, de hoes bekijken, beetje ouwehoeren over muziek, dat is fantastisch. De vraag is dus, wil je muziek hóren of beléven? Daarbij sluit het één het ander niet uit. Wat wij doen is het idee van een maatkostuum, dat moet perfect zitten. Hier wat meer, daar wat minder. Veel klanten willen in meerdere kamers geluid. Maar als je in de keuken staat te koken, hoeft het geluid daar niet high-end te zijn. Je moet geen onzinnige uitgaven doen.”

Iedereen hoort het verschil

Marcel: “Ik wil mensen graag mijn wereld intrekken. In de basis houdt iedereen van muziek, maar niet iedereen weet hoe mooi het kan zijn! Mensen zeggen vaak ‘ik hoor het verschil toch niet’. Maar dan laat ik iets horen en dan zie je die monden openvallen. Iederéén hoort het verschil! Alleen, hoe belangrijk vind je het en wat heb je ervoor over? Wij zetten al die individuele wensen om in de beste keuzes en stemmen alle componenten perfect op elkaar af. Want pas dan wordt die bak met prachtige noten een stuk adembenemende muziek.”

Home cinema

Gerard: “Er is momenteel veel belangstelling voor home cinema. Een tijdje geleden hebben we een echte thuisbioscoop in de showroom gebouwd. Daar kun je in alle rust ervaren hoe waanzinnig een Dolby Atmos systeem is. Het is beter dan de bios, want daar heb je qua beeld en geluid maar een paar echt goede zitplaatsen. Dit wordt 100% afgeregeld op jou als gebruiker.”

Marcel: “Naast audio en video zijn we al jaren gespecialiseerd in systeemintegratie, oftewel domotica. Het is fijn als de verlichting zachtjes aangaat als je binnenkomt, als het licht dimt als de tv aangaat en dat je met een touch screen of een wandpaneeltje alle dimmers, airco, verwarming, beveiliging en gordijnen kunt bedienen. Maar wil je dat de koelkast je vertelt dat de eieren bijna op zijn? Hoe ver wil je gaan? Persoonlijk vind ik dat je moet oppassen dat systeemintegratie niet ontaardt in een technische nachtmerrie. Dat je als een soort captain Kirk in starship Enterprise woont, omringd door techniek. Uiteindelijk gaat het om welbevinden, om gemak. Het doel is een zo hoog mogelijk niveau van wooncomfort. En dat is precies wat wij bieden: entertainment en comfort.”

 

Krijtenberg Sound and Vision
Wooncentrum Co van der Horst
Binderij 2
AMSTELVEEN

T 020 – 4418785

W www.krijtenberg.com

P gratis parkeren voor de deur

 

 

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *