Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Kraan Mode: nonchalant-chique en stijlvol met een sportieve touch

Kraan Mode Aalsmeer

FB-FASHION-Kraan1
Op een verrassende plek, de hoek Aalsmeerderweg – Machineweg in Aalsmeer, zit sinds mensenheugenis Kraan Mode. Het familiebedrijf mag dan een historie van 75 jaar hebben, het staat met beide benen stevig in het heden. De collectie met merken als Nikkie, Supertrash, Moscow en Please bewijst dat. En eigenaar Peter Kraan heeft goed nieuws: “Mensen worden tegenwoordig niet meer belegen oud. Degelijk en tuttig bestaan straks niet meer!”

“Toen mijn vrouw Sabrina en ik in 2000 de zaak overnamen van mijn vader, hebben we een vernieuwingsslag gemaakt” zegt Peter Kraan (46). “Wel geleidelijk, om de bestaande klanten niet af te schrikken. Maar vergis je niet, niet alleen Kraan Mode is veranderd, ook de huidige consument is niet meer die van vroeger. Mensen zijn veel modischer en hipper geworden, ook de oudere klanten, leeftijden vervagen.”

Pronto moda

Met merken als Nikkie (van Nikkie Plessen), Supertrash, Please, Transfer, Gustav, Moscow, Gerry Weber, Comma, Expresso en Circle of Trust heeft Kraan Mode een gevarieerd aanbod. “Daarnaast zijn we altijd op zoek naar leuke merkjes, naar iets aparts, zodat we de klant kunnen verrassen. We willen simpelweg leuker zijn dan een ander”, stelt Peter. “We kopen veel kritischer in dan voorheen, we kunnen veel sneller variëren met merken en inspelen op de vraag. Door het fenomeen pronto moda – snel te fabriceren en snel te leveren mode uit Italië – hebben we iedere week nieuwe items. Merken als Please en Transfer zijn daar sterk in. Zo blijft de winkel het hele seizoen leuk.”

“Je zit in een dorp”, zegt Peter over de sfeer in zijn zaak, “en het is hier gewoon gezellig, niet opgeprikt. De klanten krijgen goed advies en voelen zich hier thuis, op hun gemak. Dat is altijd zo geweest. De wat ongebruikelijke plek van de winkel is een kracht gebleken. Mensen hebben geen tijd en zin meer om uren door een winkelstraat te lopen. Hier parkeer je pal voor de deur en door het brede aanbod slaag je altijd. Of het nou sportief is of voor een feestje.”

“Ook hebben we het geluk dat Kraan al nooit de naam had een dure winkel te zijn. Duur is helemaal geen voorwaarde om je stijlvol te kleden. Bij ons kun je een shirt kopen voor 39 euro, maar we hebben ze ook van 200 euro. Uitschieter naar boven zijn de winterjassen van Goldbergh, die zes-, zevenhonderd euro kosten. Durven we dat, zo’n prijs? Ja, in dit geval wel, want ze zijn het waard. Goldbergh is van oorsprong sportswear. De jassen zijn functionele skikleding en erg mooi, je loopt bij Albert Heijn niet in je ski jack.”

Fashion Party met DJ en barista

Peter: “We hebben iedere maand een leuk evenement. Op zaterdag 6 september vieren we de kick-off van het nieuwe seizoen met een Fashion Party. Er komt een DJ, een barista, er lopen modellen rond en we delen goodie bags uit. Het begint om één uur en zal eindigen om een uur of acht. Want als het gezellig is, ga je niet je gasten om vijf uur wegsturen!”

“Op 1 oktober hebben we een Gerry Weber dag en op 3 en 4 oktober een Please Event. In plaats van de gebruikelijke 150 Please broeken, hebben we er dan 500 in huis. Koop je er twee, dan krijg je een mooi shirt of een sweater cadeau. Dit Italiaanse merk doet het bij ons héél goed, vooral de broekjes, die kun je baggy dragen, maar dat hoeft niet. Iedereen die er een koopt, komt binnen een week een tweede halen. Ze zijn heel nonchalant en stoer en ook perfect bij een blazer: gekleed van boven en de onderkant lekker casual. Noem het nonchalant-chique, stijlvol met een sportieve touch. Eigenlijk precies wat Kraan Mode is!”

Kraan Mode
Aalsmeerderweg 213
1432 CM Aalsmeer

T 0297 324 394

W www.kraanmode.nl

Parkeren is gratis en voor de deur

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *