Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Kraan Mode: voor pofmouwen, maar ook voor leer

Stiekem wil je dat de zomer nooit voorbijgaat, maar als je een kijkje neemt bij Kraan Mode in Aalsmeer krijg je vanzelf zin in het najaar. Natuurlijke tinten als donkerbruin, cognac, camel en écru geven de toon aan en het beeld is heel vrouwelijk. Oké, kom maar door met die herfst!  

Door wat aanpassingen komt Kraan Mode de coronatijd goed door. Dat heeft veel te maken met het feit dat de winkel maar liefst 280 vierkante meter groot is, zodat je altijd de ruimte hebt. Wat ook helpt, is dat je pal voor de deur kunt parkeren en zo naar binnen stapt. Peter Kraan nam direct in maart de nodige maatregelen: “Bij de entree staat een desinfectiezuil, we houden afstand, zorgen dat er niet te veel klanten tegelijk binnen zijn en maken extra schoon. Het geeft wat meer werk, maar je moet bij ons veilig en ontspannen kunnen winkelen. De events die we normaal gesproken organiseren en waar veel mensen op af komen, laten we even achterwege.”

“Verder merk je in de winkel weinig van corona. Wat ons wel opvalt is dat onze klanten, nog meer dan anders, langskomen om er even uit te zijn. Voor een kop koffie, om even te praten. Gewoon even iets leuks en dit is een fijne plek om te zijn. Of ze dan wel of niet iets kopen is totaal onbelangrijk. Bij ons ben je altijd welkom.”

Ruim 40 merken

Behalve goede koffie en een gastvrij sfeertje heeft Kraan Mode natuurlijk meer te bieden. Een uitgekiende collectie van ruim 40 mooie modemerken bijvoorbeeld. Peters vrouw Sabrina doet de inkoop en weet precies hoe de winkel er in het najaar uitziet: “Nog steeds hebben we voornamelijk Nederlandse en Scandinavische merken. Vanwege de mooie designs, maar ook vanwege de pasvormen die perfect zijn voor de Nederlandse vrouw. Het Nederlandse Alix the Label, Fabienne Chapot, Dante6, Geisha en POM Amsterdam doen het goed bij ons, net als het Scandinavische Lollys Laundry, Sofie Schnoor, Moliin en Gustav. Nieuw is Co’couture, een trendgericht Deens merk. Denk aan bloesjes met korte pofmouwen en puntkragen en aan broeken met een ruimer bovenbeen en een hoge taille.”

De pofmouw is het komende seizoen een niet weg te denken trend, weet Sabrina: “Pofmouwen in een lange en korte versie zie je veel deze herfst. Sowieso is het silhouet heel vrouwelijk, met uitgewerkte details in de bloezen, lieflijke vestjes en getailleerde truien. Die staan bijvoorbeeld prachtig op een plissérok. Natuurlijke kleuren zoals donkerbruin, cognac, roestbruin en camel spelen een hoofdrol en daarnaast alles van beige tot écru. En leer is een grote trend! We hebben jumpsuits in leer, jasjes, broeken – zowel skinny als flared – leren jurken, getailleerd, geknoopt, nou ja, heel veel leer dus!”

Successen en zeperds

Kraan Mode is altijd aan het vernieuwen en wil de klanten steeds weer verrassen met merken die je niet overal ziet. Dat vraagt om experimenten, vertelt Peter: “De jurken en kimono’s van Sissel Edelbo, gemaakt van vintage sari’s, waren destijds een probeersel. Ze zijn nog steeds een succes, maar dat weet je niet van tevoren. Of neem de hemdjes van Coster Copenhagen. We vonden het een aardig artikel, in fraaie kleuren en mooi gedetailleerd voor de prijs van € 39,95. Dus we kochten wat in. Wat bleek: niet aan te slepen! Maar we hebben ook wel eens een zeperd. Dan zijn we zelf enthousiast, maar slaat het niet aan. Kan gebeuren. Als je niks probeert, word je saai en voorspelbaar en dat is alles wat we niét willen.”

Studio Anneloes @ Work

Een instantsucces is de bedrijfskledinglijn van Studio Anneloes. De lijn bestaat uit blazers, broeken, jurkjes, rokken, gilets, bloezen en shirts en is lager geprijsd dan de reguliere collectie van het merk. Sabrina: “Studio Anneloes @ Work ziet er goed uit en is gemaakt van een ademende travelstof. De vrouwen die het dragen zijn er heel blij mee. Het zit lekker door de stretch, het gaat niet stuk, wast makkelijk, je hangt het op en klaar. De maten gaan van XXS tot en met XXXL, dus het past iedereen en het staat iedereen goed.”

“Het werkt heel praktisch: bedrijven maken een afspraak bij ons, de dames komen bij ons doorpassen, wij zorgen voor inlogcodes zodat de klant zelf kan nabestellen en de facturering gaat via Studio Anneloes. Een print of borduursel van een bedrijfslogo is ook mogelijk. Wat je bestelt, wordt een dag later geleverd. We hebben op deze manier al heel wat bedrijven gekleed. Studio Anneloes @ Work is alleen beschikbaar voor bedrijven, dus niet voor de consument. Een ander groot pluspunt van het merk, vinden wij, is de duurzaamheid.”

Duurzaamheid

“Mede door de impact van de coronacrisis op de modebranche, is er veel te doen over hoe de mode-industrie zich heeft ontwikkeld de laatste decennia,” vervolgt Peter. “Daar moet een hoop veranderen, dat vinden ook wij. We selecteren bij de opbouw van de collectie steeds meer op merken die hun verantwoordelijkheid nemen bij het productieproces, zowel op het gebied van arbeidsomstandigheden als duurzaamheid. Ook onze bedrijfsvoering is verduurzaamd: we gebruiken veel minder plastic, hebben ledverlichting en de zonnepanelen voorzien voor 80% in onze energiebehoefte. Meer plannen zijn in de maak.”

Maandag open om 9.30 uur

Om de klanten nog meer lucht en ruimte te geven, heeft Kraan de openingstijden verruimd. Peter: “De piek in de drukte is tussen 12.00 en 16.00 uur. Rustiger is het meestal tijdens de koopavond, tussen 16.00 en 18.00 uur en ’s ochtends tussen 9.30 en 11.00 uur. Daarom zijn we sinds september ook op maandagmorgen al om 9.30 uur open!”

 

Kraan Mode

Aalsmeerderweg 213
Aalsmeer
31 297 324 394
W www.kraanmode.nl

 

Openingstijden:

Maandag tot en met donderdag 9.30 – 18.00 uur

Vrijdag 9.30 – 21.00 uur

Zaterdag 9.30 – 17.00 uur

Zondag gesloten

 

 

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *