Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Kraan Mode Aalsmeer: ‘Kleding is geen wegwerpartikel’

Kraan Mode in Aalsmeer blijft in ontwikkeling. Na de zeer geslaagde verbouwing vorig jaar en de frisse wind door de collectie, willen Peter en Sabrina Kraan nu meer aandacht schenken aan duurzaamheid.

“Duurzaamheid is zeker in de kledingindustrie een steeds belangrijker onderwerp,” zegt Peter Kraan. “Kleding is geen wegwerpartikel, vinden wij. Daarom verkopen wij kleding van goede kwaliteit, waar je lang mee kunt doen. Tijdens de gesprekken met onze leveranciers, blijkt vaak dat er al heel wat positieve ontwikkelingen zijn op het gebied van duurzaamheid. Maar de kledingindustrie is een moeilijk te controleren proces, dus ze schreeuwen het nog niet van de daken. Wij proberen bij onze inkoop zo veel mogelijk rekening te houden met duurzame en eerlijke productie.”

“In de ontwikkelingslanden waar veel kleding wordt geproduceerd, zijn de leef- en werkomstandigheden vaak onvergelijkbaar veel slechter dan bij ons,” vervolgt Peter. “Wij hebben natuurlijk niet de illusie dat wij, een modezaak in Aalsmeer, dat kunnen veranderen. Maar we kunnen wel een begin maken en bijdragen aan een menswaardig bestaan. Om dat te kunnen doen hebben we ons spaarsysteem enigszins aangepast.”

Microkredieten 

“Normaal gesproken spaar je bij ons 5% van wat je besteedt. Dat saldo keren we twee per jaar uit, middels een modecheque die je bij ons kunt verzilveren. Vanaf februari spaar je 4% voor je modecheque en 1% gaat naar de Stichting Wakibi. Dat is een Nederlands crowdfundingsplatform dat microkredieten verleent aan ondernemers in ontwikkelingslanden. Hiermee kunnen deze mensen een zelfstandig bestaan opbouwen. Via onze social media houden we onze klanten op de hoogte van de voortgang.”

Studio Anneloes

“Duurzaamheid is belangrijk, maar verrassende, vernieuwende mode blijft voorop staan, net zoals een inspirerende winkel. Hoewel de verbouwing eigenlijk net af is, hebben we toch alweer de Studio Anneloes-corner aangepast. Het kan altijd beter! Op dinsdag 12 maart van 19.00 tot 22.00 uur is er weer een Studio Anneloes Event, met hapjes en drankjes. Voor de fans. En die zijn er genoeg!”

 

Kraan Mode
Aalsmeerderweg 213
Aalsmeer
T 0297 324 394
W www.kraanmode.nl 
P gratis en voor de deur

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *