Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Te koop: een ideaal familiehuis in Abcoude

“Hier zitten we altijd, aan tafel in de erker met de krant en een kop koffie; een knus plekje.” Jurjen Kolmer weet nog precies waarom hij en zijn vrouw Didi in 1998 juist dit huis wilden kopen. “Het is een hoekhuis, je hebt vrij uitzicht, geweldig!” En daar heb je in de erker annex open keuken inderdaad alle plezier van. Het is er ontzettend licht en met al dat groen rondom heb je prachtig vrij uitzicht.

“We hebben aan twee kanten water, waar je op het steigertje met een glas wijn heerlijk in een stukje eigen natuur zit.” Dit ideale familiehuis staat in Abcoude, een plaatsje met een rustige dorpssfeer. Een verademing als je uit bijv. Amsterdam komt. Een bewust keuze destijds. “Het is er fijn wonen en Abcoude is van alle gemakken voorzien: er is een station en in een paar minuten ben je in Amsterdam, er zijn basisscholen, diverse winkels, goede horeca en zelfs een klein theater. Verder heb je het Stadshart in Amstelveen en de ArenaPoort met de Ziggo Dome en Pathé in de directe omgeving.”

De vrijstaande villa staat aan een doorgaande weg die verkeersluw is gemaakt. Binnen een paar minuten ben je het dorp uit en zit je op de A2, de A9 of de ringweg. De woning telt 4 grote slaapkamers, twee badkamers, een apart toilet boven en op de tweede verdieping een flinke berging.

Tuinkamer

“Op de begane grond vind je aan de achterkant de tuinkamer die je ook heel goed als werkkamer kunt gebruiken. Wat ik ook erg fijn vind, is dat je op de eerste verdieping vrij uitzicht hebt, eigenlijk zie je de andere huizen nauwelijks.”

Ook bijzonder: de ruime entree via de eigen toegangsbrug. Vervolgens ligt rechts de enorme tuin, de eigen grond meet maar liefst 530 m2. Buitenom ligt een stuk groen van de gemeente , dat zeker als het groen in het voorjaar uitschiet, ervoor zorgt dat je heerlijk vrij in de tuin zit. “We laten het groen zelf onderhouden, dat hebben we afgesproken met de gemeente. Maar dat is geen verplichting. De beschoeiing hebben we drie jaar geleden nog helemaal laten vernieuwen.” Niet onbelangrijk: de tuin ligt op het zuiden.

De keuken is voorzien van diverse apparatuur en heeft een granito aanrechtblad. De living is mooi licht, gesitueerd aan de tuinzijde en is voorzien van een fraaie parketvloer. Keuken en eetgedeelte staan in open verbinding met de living. Alles in het huis is kwalitatief mooi en goed afgewerkt.

“Helaas zijn we niet meer bij elkaar, zodat het huis nu te koop staat, want voor één persoon is het huis te groot. Maar we zoeken wel iets anders in deze regio hoor.”


Adres: Abcoude, Molenwetering 1
Vraagprijs: € 850.000,-
Perceel: 530 m2
Woonoppervlak: 194 m2
Kamers: 6 kamers, waarvan 4 slaapkamers
Makelaar: Hoekstra & van Eck Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *