Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Klein Kalfje is nu een ècht restaurant

Ze zijn een paar maanden dicht geweest, dat wel, maar iedereen die wel eens neerstrijkt op het terras van café-restaurant Klein Kalfje kan weer opgelucht ademhalen. De populaire pleisterplaats, op de plek waar Amstel en Kalfjeslaan samenkomen, is verbouwd en kan er weer tegen. Met hetzelfde management waar het tien jaar geleden allemaal mee is begonnen.

Klein Kalfje wordt op Wikipedia omschreven als ‘een geliefde rustplaats op de recreatieve fietsroute langs de Amsteldijk.’ Dat is niet vanzelf gegaan. ,,Toen we de zaak tien jaar geleden overnamen, was dit een bruin café waar je ook een satehtje kon eten,” vertelt eigenaresse Lidy Huis in ‘t Veld. ,,Mijn man en ik hebben meteen een nieuwe keuken laten bouwen, want de oorspronkelijke keuken was oud en krakkemikkig. We hebben het interieur lichter gemaakt. En we hebben de hoefvormige bar, die veel te veel ruimte in beslag nam, er uit laten halen. Nu is het een ècht restaurant, waar ’s avonds alles wit is opgedekt, of je nu voor een sateh komt of voor een uitgebreide maaltijd.”

Gemêleerd publiek

Lidy is blij dat Klein Kalfje een gemêleerd publiek aantrekt: zakenmensen, ouderen, jongeren. ,,Zodra het zonnetje schijnt, zit het terras aan het water vol met wandelaars, fietsers en mensen met honden. Vooral op zondag staat het hier vol met fietsen en scooters. Dan is het een gekkenhuis.”
Dat zowel zij als haar man een ruime horeca-ervaring heeft, komt daarbij goed van pas. Zo exploiteerden ze samen de beroemde discotheek iT, waarvan Manfred Langer uiteindelijk het gezicht zou worden. Ook Marcanti hebben ze uitgebaat. ,,Als eigenaar let ik er vooral op dat het personeel altijd vriendelijk is, zodat je je welkom voelt. Dat vind ik zelf ook belangrijk als ik ergens kom. Of de bediening nu wel of niet met zes borden kan lopen vind ik niet zo belangrijk, als ze maar vriendelijk zijn.”

Lekkerste sateh van Amsterdam

Uiteraard kun je hier alles op de kaart veilig bestellen, maar er zijn een paar gerechten die Lidy warm aanbeveelt. ,,We serveren ongelóóflijk lekkere sateh. Het is misschien wel de lekkerste van Amsterdam. Kippendij is zó lekker mals. Dat heb ik ontdekt bij een strandtent in Muiden, waar ik niet ver vandaan woon. Ik vond dat vlees zó lekker, dat ik het hier meteen heb ingevoerd. We hebben overigens een súpergoede kok, die het hoofd koel houdt als het druk is. Dat is oh zo belangrijk, want we hebben wel eens een kok gehad die het niet aankon en die de boel in het honderd liet lopen.” Om er met een lichte huiver aan toe te voegen: ,,Toen had ik ècht de neiging om van schaamte onder het tapijt door naar buiten te kruipen.”

Tropenjaren

Na vijf jaar vonden Lidy en haar man het overigens tijd om de zaak over te dragen aan een paar familieleden, die ook in de horeca hadden gewerkt. ,,Een restaurant zoals dit is èrg arbeidsintensief; de eerste vijf jaren waren voor ons tropenjaren.” Maar door omstandigheden hebben Lidy en haar man afgelopen winter besloten om de teugels zelf maar weer in handen te nemen. Dochterlief werkt inmiddels ook in de zaak. ,,Noodgedwongen zijn we een paar maanden dicht geweest.” Los van allerlei zakelijke beslommeringen, was er ook tijd nodig om het achterstallige onderhoud weg te werken. ,,We hebben de riolering laten repareren, de vloeren vernieuwd en we hebben alles geschilderd en laten stucen.”

De vaste klanten waren uiteraard blij toen de deuren in april weer openzwaaiden. ,,Er is een ouder echtpaar dat hier elke week vier keer komt eten. ‘Oh, wat heerlijk dat u weer open bent,’ zeiden ze tegen ons.’ Ze hadden ons toch wel gemist.”

 

Restaurant Klein Kalfje
Amsteldijk-Noord 355
1083 AB Amsterdam
T 020 644 53 38
E info@restaurantkleinkalfje.nl
Dagelijks geopend vanaf 10.00 uur
SM-Kalfje2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *