Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Bewust genieten in de Kitchen & Bar Vondelpark3

In het hart van het meest iconische park van Amsterdam vind je Kitchen & Bar Vondelpark3. In het restaurant, dat is gevestigd in het Vondelparkpaviljoen, kun je zomer en winter genieten van ontbijt, lunch, borrel en diner. Deze zomer is het goed toeven op het riante terras dat je de perfecte combinatie biedt tussen rust en reuring.

Onlangs werd de nieuwe dinerkaart geïntroduceerd. UIT Magazine ging langs om te proeven van heerlijk gezonde en verrassende gerechten geïnspireerd door de ‘Keto-lifestyle’. Wanneer je Vondelpark3 bezoekt, begint de beleving al bij de mooie omgeving waar het restaurant zich bevindt. Je bereikt deze fijne plek over de uitgestrekte paden van het rijksmonumentale park. Deze leiden je langs oude bomen en de imposante vijver naar het Vondelparkpaviljoen. Dit gebouw in Italiaans renaissancistische stijl dateert uit 1874 en biedt de perfecte basis voor een sfeervol restaurant. 

Wanneer je binnenkomt word je omarmd door een en al warmte en stijl. Deze aangename atmosfeer is gecreëerd met elementen als grote marmeren vloerdelen, zachte poedertinten aan de wanden, royale stoelen en mooie verlichting. De stoere Chesterfield banken en de stijlvolle bar compleet met decoratieve voorraadkasten, geven het geheel eigenzinnige gimmicks. De half open keuken brengt een leuke interactie tussen de gasten en de keukenbrigade teweeg.

Raw & Vegan

De keuken is het domein van chef-kok Dave Springintveld en zijn brigade. Omringd door glanzend kookgerei, pure ingrediënten en koks die druk in de weer zijn met de mise en place, vertelt hij enthousiast over de filosofie achter de culinaire inslag van Vondelpark3. “Vegetarische en veganistische gerechten zijn niet meer weg te denken uit de moderne keuken. Ook onze gasten kunnen hiervan naar hartenlust genieten. Onlangs hebben we van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme opnieuw de Vegan Friendly erkenning gekregen en daar zijn we ontzettend blij mee.”

De inspiratie ontleende Dave aan de Belgische raw food en vegan chef Julie van den Kerchove. Zij is het gezicht achter de populaire blog Julie’s Lifestyle en de auteur van diverse boeken over de veganistische keuken. 

“Het koken met enkel natuurlijke ingrediënten vormt de basis van haar filosofie. Ook kokkerelt Julie zoveel mogelijk gluten- en lactosevrij en gebruikt ze alleen natuurlijke suikers. Deze visie klinkt ook sterk door in de diverse menukaarten van Vondelpark3. Zo maken wij het mogelijk om niet alleen lekker, maar ook gezond buiten de deur te lunchen en dineren. Door bij de gerechten de voedingswaarden aan te geven, kan de gast hierin een prima balans vinden. Je kunt namelijk de combinatie maken met bereidingen met een gering aantal calorieën en gerechten die er iets meer bevatten. Hiermee onderstrepen wij ons motto: bewust genieten.”

Keto-lifestyle

Onlangs introduceerde Vondelpark3 de fonkelnieuwe dinerkaart. Het team heeft lang gefantaseerd en inspiratie opgedaan om hiervoor een vernieuwende invulling te vinden. Dave: “Vorig jaar lanceerde Julie van den Kerchove haar derde boek ‘Het Keto plan’. Hierin introduceert ze de keto-keuken: een pure keuken rijk aan gezonde vetten en groenten, aangevuld met kleine porties kwaliteitsvol gevogelte en vis. Ze ondervond namelijk zelf het gebrek aan bepaalde vetten, eiwitten en koolhydraten wanneer je raw en vegan eet. Je hebt dan altijd supplementen nodig om je tekortkomingen aan te vullen. Wij zijn ons vervolgens goed gaan verdiepen in Het Keto plan.”

Dat viel samen met het moment waarop Vondelpark3 op zoek was naar innovaties voor het concept. Zo deed de Keto-lifestyle haar intrede. “Het principe van keto is eenvoudig. Als je weinig koolhydraten eet en het grootste deel van je calorieën uit gezonde vetten haalt, slaat je lichaam geen glucose op waaruit je normaal energie haalt. Het gaat echter op zoek naar een alternatieve brandstof: vet. Dit wordt afgebroken tot ketonen, vandaar de naam ketose. Je lichaam wordt als het ware een natuurlijke vetverbrander.”

Een top diner-ervaring

De nieuwe menukaart biedt je een gevarieerde keuze uit heerlijk gezonde en verrassende bereidingen. Diverse gerechtjes worden met kleurrijke foto’s extra gehighlight en lichten een smaakvol tipje van de sluier op naar het feit dat deze niet alleen onweerstaanbaar lekker zijn. Deze zijn namelijk ook een lust voor het oog! De prijzen zijn prima te behappen en maken dan ook een uitnodigend gebaar om meerdere gerechten te kiezen.

“Op deze manier kun je van uit eten gaan ook meer een avondvullend gebeuren maken. Het is een mooie tendens dat onze gasten steeds vaker spreken van een op en top dinerervaring”, legt Dave uit terwijl hij ons een zorgvuldig bereid gerecht presenteert. Deze Magnificent Mussels met gele curry, koriander, lente ui en chili peper, smaken absoluut naar meer en zijn ook nog eens gluten- en lactose vrij! Hetzelfde geldt voor de Cauliflower Power, een curry van bloemkool, kikkererwten, tomaat, zoete aardappel, kokosmelk en cashew crumble. 

Daarna laten we ons maar wat graag het water in de mond lopen van een Shocking Choco, een chocoladebom met panna cotta, ijs en een karamelzeezoutsaus. Een statement dessert dat een verrukkelijke afsluiter is van een lekker én uitgebalanceerd diner. 

 

 

KITCHEN & BAR VONDELPARK3
Vondelpark 3
Amsterdam

T 020 – 639 2589
W www.vondelpark3.nl

 

Het is ook mogelijk om een tafel op het terras te reserveren! 

 

 

Beeld: Chantal Arnts
Beeld Vondelparkpaviljoen: Wim Bos

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *