Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Kindercoach wil kinderen en hun gezin weer laten bloeien

Je wilt dat je kind gelukkig en onbezorgd is, vriendjes heeft, weerbaar is, zijn emoties kan uiten en niet angstig of onzeker is. Kindercoach Hilde Bruning helpt je kind spelenderwijs om meer zelfvertrouwen te krijgen en weer lekker in zijn vel te zitten.

De praktijkruimte van Bloeiend Coachingspraktijk oogt aangenaam licht, fris, opgeruimd en rustig. Eigenlijk zoals kindercoach Hilde Bruning zelf ook is. Hilde (32) is een lieve, toegankelijke jonge vrouw en zelf moeder van twee kleine kinderen. In de jaren dat ze bij een kinderopvang werkte zag ze veel jongens en meisjes die extra hulp konden gebruiken.

“Maar met 16 kinderen in een groep kom je daar niet aan toe,” vertelt ze. “Mijn eigen jeugd heeft ook een rol gespeeld bij de keuze voor dit beroep. Ik heb een zus die verstandelijk beperkt is en autisme heeft. Hierdoor waren de rollen in ons gezin omgedraaid: ik was weliswaar de jongste, maar was als ‘derde ouder’ altijd bezig met haar levensgeluk. Ik probeerde voortdurend voor haar obstakels weg te nemen. Door deze levenservaring heb ik naast kind- en oudercoach, ook de opleiding voor autismevriendelijke coach gevolgd.”

Meer zelfvertrouwen

In haar praktijk geeft Hilde kinderen van ongeveer 6 tot 14 jaar handvatten om meer zelfvertrouwen te krijgen, om makkelijker voor de klas te staan, om met boosheid, angst of drukte in hun hoofd om te gaan, of om weerbaarder te zijn als ze geplaagd worden.

“Alles gebeurt spelenderwijs. Ik zit nooit tegenover een kind, maar altijd ernaast. Meestal doen we iets: we tekenen, doen een spelletje, of we doen rollenspellen. Ik werk graag met het kwaliteitenspel en ik werk met dierfiguurtjes of handpoppen. Dan is het kind de pop, dat praat veel makkelijker. Kinderen met faalangst, nachtmerries of onzekerheid laat ik soms een krachtstokje maken. Een zelf uitgekozen stokje dat ze met knutselen helemaal eigen maken en dat ze kracht geeft op het moment dat ze het nodig hebben, bijvoorbeeld bij een spreekbeurt. Het klinkt een beetje zweverig – iets dat ik totaal níét ben – maar het kan heel goed werken.”

“Welke methode ik toepas hangt af van de hulpvraag, maar ook van het moment. Ieder kind is anders. Het allerbelangrijkste is een gevoel van veiligheid en vertrouwen. Een kind dat het spannend vindt, kan een knuffel of speeltje meenemen van huis. Daar spelen we dan samen mee, om te ontspannen en om een band te creëren. Maar kinderen zijn vaak snel op hun gemak en sommigen kijken zelfs uit naar ons wekelijkse uurtje samen!”

Kennismakingsgesprek

Over het algemeen volstaan 5 tot 7 coachingsessies van een uur om een kind weer lekker op de rit te krijgen. Hilde: “Alles begint met een kennismakingsgesprek. Dat is vrijblijvend. We bespreken wat ik voor het kind of de ouder kan betekenen en we kijken of er een klik is. Daarna volgt de intake en gaan we aan de slag. Na enkele sessies bespreek ik met de ouders de voortgang en het kan zijn dat we de hulpvraag bijstellen. Naast kinderen begeleid ik ook ouders met vragen over de opvoeding.”

“Voordat een kind naar speciaal onderwijs gaat, moet er heel wat aan de hand zijn. Daarom zitten er  aardig wat kinderen met autisme op reguliere scholen, waar de druk superhoog is en waar ze moeilijk meekomen. Zulke kinderen begeleid ik met de dagelijkse dingen: hoe maak ik vrienden, hoe ga ik om met verandering of teleurstelling en hoe kan ik me het beste uiten.”

Kindermassage

De ontwikkeling van kinderen gaat razendsnel en dat leidt soms tot spanningen, slecht slapen, bedplassen of gedragsproblemen. Hilde: “Aanraking is voor kinderen een eerste levensbehoefte en Shantala kindermassage is een mooie methode om rust en balans te creëren. Zeker voor kinderen met ADHD of autisme. Ik geef ook workshops aan ouders om ze de technieken te leren. Kindermassage is een prachtige manier om de band met je kind te versterken.”

“Het is altijd mijn doel om de kinderen en het gezin waarin ze opgroeien weer te laten bloeien. Als een kind zichtbaar opknapt of als ouders tegen mij zeggen ‘Ik weet niet wát je hebt gedaan, maar mijn dochter lacht weer en is veel zekerder van zichzelf’ dan maakt mij dat héél gelukkig!”

 

Bloeiend Coachingspraktijk
Uiterweg 61
Aalsmeer
T 06 22 05 61 40

W www.bloeiendcoachingspraktijk.nl

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *