Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Een kinderkamer heeft rust nodig

Rondslingerend speelgoed, te kinderlijk behang, een te klein bed, welke ouder herkent dit niet? Maar hoe los je het allemaal op? Eveline du Pon kan uitkomst bieden. Zij richt kinderkamers helemaal naar wens in. Ja, ook naar wens van de kinderen zelf.

Bij binnenkomst in haar woning in Amsterdam-Zuid, loop je meteen langs de kamers van haar zoons Rover (6) en Sepp (4). Wat direct opvalt is het ontwerp van de houten bedden van de jongens. Eveline: “Dat heb ik zelf bedacht, mijn man heeft ze vervolgens gemaakt. Ze voelen zich er veilig en comfortabel in.” De één lijkt op een bedstee en de ander heeft een huisje aan het hoofdeind.

Hout in de kinderkamer

“Ik gebruik graag hout in de kinderkamer en combineer dit met moderne en vintage onderdelen”, vervolgt Eveline. De lockerkast op de kamer van haar oudste zoon blijkt ze, hoogzwanger van haar eerste, gevonden te hebben bij haar voor de deur op straat. “Iemand moest er blijkbaar vanaf, maar ik vond hem nog zo gaaf. Ik heb er wat plankjes aan toegevoegd en nu gaat hij al jaren mee.”

Eenmaal aan de grote eettafel (“gemaakt van deuren uit mijn ouderlijk huis”), vertelt Eveline hoe het balletje is gaan rollen. De kamers van haar zoons vielen zo in de smaak bij een vriendin, dat ze Eveline vroeg de kamers van haar kinderen in te richten. Die vriendin was er zo blij mee, dat ze Eveline bij iedereen heeft gepromoot.

De ervaring met mode die ze opdeed bij magazines Elle, Grazia en Fabulous Mama, komt bij haar projecten goed van pas. Eveline: “De trends in kindermode zie je ook terug in kinderkamers. Bijvoorbeeld drukke prints, de Scandinavische look, pastelkleuren en accentkleuren als okergeel.”

Rust in kinderkamer

Wel ziet ze dat trends in interieur langer meegaan dan in mode. “Je verandert niet ieder seizoen je interieur, dat doe je wel sneller met kleding. Daarom is het belangrijk de kinderkamer tijdloos en rustig te houden.”

“Die balans is belangrijk, omdat kinderen al de hele dag veel prikkels binnen krijgen. Daarom houd ik de basis van bed, kasten en bureau rustig en leg ik de accenten in de accessoires. Met kussens, kleden, opbergmanden en iets unieks aan de muur kun je de kamer meer kleur geven. Bijkomend voordeel is dat je dit gemakkelijk kunt veranderen wanneer je kind toe is aan iets nieuws”, tipt Eveline.

Die rust vindt ze met name belangrijk in de kleinere kamers, daar krijgt ze ook vaak vragen over. Eveline: “De beste tip voor een kleine kamer is toch echt de hoogslaper. Mijn voorkeur gaat daarbij uit naar een strak model in wit of hout. De hoogslaper van het merk Oeuf New York is mijn favoriet en staat op mijn wishlist voor Rover. Dit merk is leuk om te volgen op Instagram, als inspiratie.”

Ikea voor kinderkamer

Maar ook voor een kleiner budget zijn er goede hoogslapers, bijvoorbeeld bij Ikea. “Ik ben absoluut geen tegenstander van deze woonwinkel. Je moet er alleen wel de leuke dingen uit kunnen pikken. Neem de Råskog, een opbergrekje op wieltjes; die gebruik ik voor bijna iedere kinderkamer. Maar die plastic meubels met dikke poten? Die zou ik absoluut nooit kopen!”, lacht Eveline.

De momenten waarop ouders hulp vragen aan Eveline zijn divers: “Een verhuizing is natuurlijk zo’n moment. Soms is de kinderkamer lang een ondergeschoven kindje geweest en nu echt toe aan een update. Maar ook wanneer een kind een volgende stap zet. Vaak is dat als het naar de basisschool gaat. Het mag dan allemaal wat stoerder, er moet plek zijn om te spelen met vriendjes en er is behoefte aan een bureautje. Ze zoeken dan vaker hun eigen plekje op.”

Wensen van de kinderen

Nadat de wensen zijn besproken, maakt Eveline een moodboard, dat ze vervolgens presenteert aan de ouders. Over de inbreng van de kinderen zegt ze: “Vaak worden de kinderen betrokken in de plannen. Soms is er wel een compromis nodig; geen Star Wars behang, maar wel lichtgevende sterren op de muur. Die er, heel handig, ook zo weer af kunnen.”

Ze gaat daarna op zoek naar de gewenste items en houdt daarbij altijd rekening met de combinatie oud en nieuw om het persoonlijk te maken. Ze koopt dus net zo goed items bij de Gamma en Hema, als in vintage- en kringloopwinkels. “Het moet vooral niet te kloppend zijn, anders wordt het zo’n showroom. Door verschillende stijlen te mixen creëer je een ‘mismatch’, die juist erg hip is!”, aldus de creatieve Eveline.

Eveline du Pon

M 06 14657488

E evelinedp@hotmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *