Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Roeland verkoopt kerstbomen voor goed doel

Opbrengst voor Plan Nederland

Al 6 jaar op rij verkoopt makelaar Roeland Hillen van Raad-Huis Makelaardij in Abcoude kerstbomen voor het goede doel. Dit jaar gaat de volledige winst naar Plan Nederland.

Naast de kerstbomenverkoop gaat Roeland in maart 2017 voor Plan Nederland met dorpsgenoot Aad Jansen meedoen aan een fietstocht per mountainbike, die 400 kilometer door Vietnam voert. Een initiatief van Plan met als doel lopende projecten te bezoeken, veel leuke ontmoetingen met de kinderen daar te hebben en fondsen te werven. Deze fondsen komen ten goede aan de bestrijding van kindhuwelijken.

Roeland: “Het dagelijks leven vliegt voorbij. Daarom is het goed om af en toe even flink op de rem te trappen en je te realiseren dat er een andere wereld is dan die van ons. We hebben het toch wel heel goed in Abcoude. Als iedereen die het goed heeft, zijn “rijkdom” een beetje zou delen met minderbedeelden in de vorm van financiële ondersteuning voor bijvoorbeeld onderwijs, huisvesting of voorlichting, dan zouden veel problemen kunnen worden aangepakt.”

Kindhuwelijken

“Bij dit project in Vietnam gaat er speciale aandacht uit naar kindhuwelijken. Om op jonge leeftijd uitgehuwelijkt te worden is voor de meisjes een rampzalige gebeurtenis. Meisjes krijgen geen opleiding meer, worden uitgebuit en vaak mishandeld. Er rest veelal een leven van onderdrukking en misbruik. Uit eigen ervaring weet ik dat lokale hulp werkt. Dat heb ik mogen ervaren toen ik drie jaar geleden voor de Stichting WereldOuders een fietstocht door Nicaragua maakte. Ik voel mij zeer bevoorrecht dat ik nu deze tocht door Vietnam kan gaan maken. Zonder de hulp van mijn vrouw Nathal en mijn collega’s Bernadette en Nicolette zou dit onmogelijk zijn.”

Voor meer informatie zie ook www.plannederland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *