Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Karin Eveleens, een makelaar in hart en nieren

Voor makelaar Karin Eveleens is 2017 een jubileumjaar. Ze werd 50 en viert dit jaar haar 25-jarig jubileum in het stenenvak.

“Nét 25 was ik, toen ik begon. Ik huurde een bureau in een bedrijfspand, had een telefoon en een geheel lege portefeuille,” herinnert Karin zich lachend. “In de jaren die volgden is er natuurlijk veel veranderd. Gedurende 10 jaar waren wij onderdeel van EKZ Makelaars, maar sinds 2012 hangt het bord Eveleens Makelaars weer aan de gevel.”

“Na al die jaren vind ik dit vak nog steeds waanzinnig interessant. Huizen, panden, architectuur, ik houd gewoon van stenen! Nu de crisis voorbij is, stijgen de prijzen en de omloopsnelheid van de woningen. Gelukkig hebben we ook in de slappe periode het hele team – we zijn met z’n vijven – kunnen behouden. Daar ben ik best trots op.”

Karin is een in Aalsmeer geboren en getogen kwekersdochter en woont er nog steeds. Ze concentreert zich met haar werk op haar eigen omgeving: Aalsmeer, Kudelstaart, de westkant van Uithoorn en de oostkant van de Haarlemmermeer. “Van dit gebied weet ik alles, de ontwikkelingen, de bestemmingsplannen, de structuurvisies en hoe de vliegtuigen vliegen.”

De makelaar en Funda

Door de komst van internet en Funda is het makelaarswerk veranderd: “Soms kan zoeken op Funda nadelig zijn. Mensen zoeken bijvoorbeeld op ‘open haard’ en laten daardoor een heleboel woningen schieten, die misschien heel geschikt zouden zijn. Terwijl je voor een paar duizend euro een open haard laat aanleggen. Of mensen zijn getriggerd door een mooi interieur en roepen dan bij de eerste bezichtiging ‘o nee, maar in deze straat wil ik niet wonen!’ Dan hebben ze dus niet gekeken waar het is. Terwijl locatie nog steeds doorslaggevend is.”

“Aan de andere kant zijn er mensen die juist heel uitgebreid geïnformeerd zijn over een woning, omdat je op internet zo veel informatie kunt vinden. Huizen die wij verkopen komen niet direct op Funda. We kijken eerst naar de vraag in ons eigen netwerk en plaatsen ze in eerste instantie op de eigen website en social media.”

Een huis is emotie

Vanzelfsprekend vindt Karin het inschakelen van een makelaar van grote toegevoegde waarde, maar ze is ook realistisch: “Als je zelf je huis kunt verkopen, moet je het doen, dat scheelt best wat geld. Maar in ieder huis zijn persoonlijke dingen gebeurd, feesten gevierd, ruzies uitgevochten, kinderen geboren. Die emotie breng je mee in een bezichtiging. Een huis moet enigszins neutraal zijn, als een hotelkamer: de koper gooit zijn tas in een hoek en het is ‘zijn huis’. Iedereen in dit kantoor is heel intensief met iedere klant bezig, ons doel is huizen bij de juiste doelgroep brengen. We hebben veel kennis en een groot marketingapparaat. We leiden het proces in goede banen, ook juridisch.”

Betrokken bij de gemeente

Karin is zeer betrokken bij haar eigen gemeente Aalsmeer-Kudelstaart. Als bestuurslid van de Stichting Oud Aalsmeer zet zij zich in om mooie, authentieke dingen te behouden. Ook organiseert ze al jaren de fotowedstrijd Aalsmeer Photo.

“Aalsmeer Photo is opgericht om mensen met andere ogen naar Aalsmeer en Kudelstaart te laten kijken. Het zijn heel mooie dorpen. Neem de Historische Tuin, of de Westeinderplassen, dat is de verborgen parel van de Randstad! Het thema van de fotowedstrijd is dit jaar Mooi Aalsmeer. De winnende foto’s krijgen een prominente plaats op het Flower Festival dat op 17 en 18 juni op verschillende locaties wordt gehouden.”

Kunst op kantoor

Het fraaie Eveleens-kantoor pal in het centrum van Aalsmeer, wordt iedere drie maanden opgesierd met een nieuwe kunstexpositie. “Ik vind het leuk om kunstenaars de gelegenheid te geven te exposeren. Ieder kwartaal hebben we hier een echte vernissage met een borrel. Ook al heb je helemaal geen plannen om een huis te kopen of te verkopen, je mag altijd bij ons naar binnen lopen om de kunst te bekijken!”

Eveleens Makelaars o.z.
Punterstraat 2, Aalsmeer

Website:  www.eveleens.nl  | Telefoon: 0297 – 344 444

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *