Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

‘Trouwen betekent voor mij het vieren van de liefde’

Judith van Walraven (50) uit De Hoef, eigenares van cadeau-, food- en lifestylewinkel P.S. Looove in Uithoorn. In 2015 trouwde ze met haar grote liefde Jan van Walraven (72).

Eindelijk

Op mijn veertigste verjaardag vroeg Jan mij ten huwelijk, een complete verrassing! Binnen vier weken was alles bedacht, de jurk uitgezocht en de datum vastgesteld. Maar het liep anders, we bleven lang – en blij – verloofd. Vijf jaar later, op de dag dat we twintig jaar en twee dagen samen waren, gaven we elkaar ons jawoord.

Jurk

Al sinds mijn jeugd koop ik bruidsmagazines. Bij onze eerdere trouwplannen had ik mijn droomjurk gevonden: een couturestuk met prachtige strakke lijnen, ik was er verliefd op. Later bedacht ik dat ik wilde dansen en bewegen, dat kon niet in die jurk! Toen werd het een luchtige jurk met veel tule. Ik heb wel drie paar schoenen gekocht, telkens zag ik mooiere!

Locatie

We zijn getrouwd in onze eigen tuin. Het voelt nog altijd bijzonder om elke dag naar de plek te kijken waar we elkaar het jawoord gaven. Het feest was geweldig met barretjes, muziek, een springkasteel en een tuin vol dansende familie en vrienden. Het geeft ons huis nog meer betekenis dan het al had!

Ramp

Toen de avond voor het huwelijk de feesttent was opgebouwd, deed zich de heftigste valwind in veertig jaar voor. Alles stortte in, lampionnen en stoelen rolden over de weg, koelkasten lagen om en de tent was kapot. Een ravage! Maar direct stonden er hulptroepen klaar: vrienden, familie en het tentenbedrijf. De dag die ik wilde doorbrengen met stylen en badderen stond volledig in het teken van stress en puin ruimen. Maar ook in het teken van wat iedereen voor je doet op zo’n moment! Dat was goud!

Plechtigheid

Jan en ik keken altijd naar de tv-serie Divorce. Vooral David, het personage van Dirk Zeelenberg, vonden we meesterlijk! Toen ik las dat Dirk ook trouwambtenaar was, regelden we een ontmoeting. We wisten het direct: Dirk moest ons trouwen! De plechtigheid was precies zoals we wilden: vrolijk, warm, oergeestig en heel persoonlijk.

Spannend

Omdat we geheim wilden houden dat Dirk ons trouwde, verstopten we hem in de badkamer. Daar heerste op dat moment totale chaos, er was van alles kwijt: mijn make-up, Jans trouwschoenen… Ik bleef me verontschuldigen naar Dirk, tot hij zei: “Judith, ten eerste, wat zie je er práchtig uit!” Toen viel alles van mij af en voelde ik: we gaan trouwen, wat gááf!

Betekenis

Trouwen betekent voor mij het vieren van de liefde, vrolijkheid, optimisme en trots en volmondig ja zeggen tegen de allerliefste. Al is er wezenlijk niets veranderd, het voelt heel fijn om Jan mijn man te noemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *