Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Jongerenkunst in etalage van Cobra Museum

Baraa en Niels uit Amstelveen deden mee aan een schilderworkshop in het Cobra Museum en nu hangt hun werk al in de etalage van het museum.

De workshop was georganiseerd door Jongerenwerk Amstelveen, om jongeren in coronatijd een uitlaatklep te bieden. Kunstenaar Hans Breukel stond de jongeren bij. “De jongeren vonden het lastig om op gang te komen,” vertelt hij. “In het begin ziet alles er lelijk uit, maar als je doorzet wordt het steeds mooier. Dan kun je genieten van iets dat je met je eigen handen en fantasie gemaakt hebt.”

Jeugdwethouder Frank Berkhout vindt het geweldig “dat jongeren hun ideeën en gevoel omgezet hebben in kunst.” Hij is vastbesloten om vaker met het Cobramuseum samen te werken om jongeren op een laagdrempelige manier met kunst en cultuur kennis te laten maken.”

Stefan van Ray, plaatsvervangend directeur Cobra Museum, werkte graag mee aan deze bijzondere tentoonstelling in coronatijd. Hij stelt het museum graag voor een volgende workshop beschikbaar. Het werk van Baraa en Niels is nog tot eind april in de etalage van het Cobra Museum te bewonderen.

In de meivakantie organiseert Jongerenwerk, naast sportactiviteiten, weer een kunstworkshop.

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *