Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Je slaagt altijd bij Modehuis Blok

Als begin 2016 de grootscheepse metamorfose van het Gelderlandplein in Buitenveldert klaar is, staat er een winkelcentrum met internationale allure. Modehuis Blok is meegegaan in de vernieuwing en is na een grote verbouwing nóg groter en overzichtelijker geworden. Met meer dan 150 merken onder één dak is Blok de perfecte one stop shop voor dames en heren.

In een kantoor boven de winkel werkt Carlijn Kooij, achternicht van oprichtster Anna Blok, achter de schermen aan de inkoop voor de volgende zomercollectie. Naast haar ligt haar 5 weken oude baby rustig te slapen in zijn wagen. Yvonne Röling, dochter van Anna Blok, haalt iets te drinken en Wendy Schoevaars, de bedrijfsleidster van Blok Gelderlandplein, schuift ook aan. Het is een gezellig, ontspannen en familiair tafereel. Tekenend voor Blok.

Yvonne: “Dat familiegevoel is sterk in onze zaak verankerd en klanten weten dat. Het geeft hen vertrouwen en een gevoel van geborgenheid en continuïteit. Op het Gelderlandplein zijn we in 1968, in het zand begonnen. Het was nog helemaal niet af. De recente verbouwing heeft de winkel overzichtelijker gemaakt en heeft een betere presentatie van de collectie opgeleverd. Er zijn nu twee ingangen. De oude ingang komt uit op de herenafdeling en de nieuwe ingang zit aan de nieuwe galerij. Die komt uit op de damesafdeling.”

“We merken dat de drempel om binnen te komen lager is geworden. Ook mannen komen makkelijker even binnen om rond te kijken. De klanten voor maatpakken, een afdeling die geweldig loopt, komen op afspraak, want daar wordt zeer uitgebreid de tijd voor genomen. Sinds de verbouwing zien we veel nieuwe, jongere klanten. Onze nieuwe, eigentijdsere collectie met merken als Ted Baker, Scotch & Soda en Cavallaro, sluit meer aan op de wensen van de jonge mannen.”

Blok is het merk

Wendy: “Het is wel zo dat we zijn gebleven wie we waren. De klanten zijn erg enthousiast over de vernieuwde winkel; natuurlijk moeten sommigen even wennen aan de veranderingen. Maar Blok blijft het vertrouwde Blok. Het hele plein is moderner, hipper geworden, wij ook, maar dat neemt niet weg dat onze klassiekere merken er ook nog zijn.”

Carlijn: “We zijn altijd op zoek naar een uitgebalanceerde samenstelling van de collectie, zodat we iedereen, jong en oud, casual en gekleed, kunnen bedienen. We letten er ook op dat de kleding zich onderling goed laat combineren. Er wordt met liefde ingekocht en er wordt met liefde en aandacht verkocht. We helpen onze klanten kopen, we verplaatsen ons in de klant. Want uiteindelijk is de beste mode, kleding die bij je past!”

Grootste jassencollectie bij Blok

“We kunnen merken noemen als Marc Cain, Cambio, Repeat, Amatør, Day, Claudia Sträter, Kyra & Ko, Ruby Tuesday, Object en Dante6 om aan te geven hoe gevarieerd het aanbod is, maar 150 merken kun je niet benoemen. Eigenlijk is Blok het merk. En Blok staat voor een goed en oprecht advies, écht de tijd nemen voor klanten en ontspannen winkelen met een kopje koffie. Voor de mensen die op zaterdagochtend komen, hebben we verse ambachtelijke appeltaart van een zorgboerderij in Noorden.”

“Winkelen mag een feestje zijn en mensen mogen het zelf komen ervaren. Hoewel we er misschien nog niet aan willen, het najaar en de winter komen er echt aan. Blok heeft de grootste jassencollectie van Amsterdam en omstreken! Dat gaat om duizenden jassen van meer dan 25 merken. Als je hier niet slaagt, waar dan wel?”

 

Modehuis Blok

Gelderlandplein25
1082 KX Amsterdam-Buitenveldert
T 020 6462656

Amstelplein 19
1421 SB Uithoorn
T 0297 561353

Modehuis Blok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *