Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

1 september: spetterende jazz in Oude Dorp van Amstelveen

Waar vind je nog een gratis toegankelijk jazz-festival met gerenommeerde artiesten en een spetterend kinderprogramma? In Amstelveen dus, op zondag 1 september 2019.

We moeten eerst nog even de zomer zien door te komen, maar 1 september barst het festival los in het Oude Dorp van Amstelveen. Over 11 podia verspreid treden 21 artiesten op.

Jazz in het Dorp begint om twee uur ’s middags en duurt tot negen uur ’s avonds, wanneer Shirma Rouse het podium af zal stappen waar ze een uur eerder aan de Grande Finale is begonnen. Rouse, die bekend staat om haar soulvolle en rijke stemgeluid, wordt begeleid door de Dutch Concert Big Band en een aantal artiesten die eerder die dag op het festival optreden, zullen bij haar hun afwachting maken.

Maar het is kindervriend Dirk Scheele die het festival om twee uur mag aftrappen met zijn Zomerpopconcert. Vervolgens zijn er optredens van WILD Organ & Drums, die soulachtige jazz met hints naar funk en dance brengen. Publiekslieveling Lorrèn is ook weer van de partij, terwijl The King Swings – alleen de bandnaam zegt al genoeg – swingende bob over het publiek zullen uitstrooien.

Wie van Dave Brubecks muziek houdt, kan in Museum Jan van der Togt drie intieme optredens van The Feen Brothers bijwonen. En wie helemaal niet van Dave Brubeck houdt, kan naar een optreden van Cojunto Amsterdam, een Latin-sextet. Trio Montis, Goudsmit & Directie (Hammond, gitaar en drums) belooft een absolute killer te worden.

En dat is nog maar een kleine greep uit het programma, dat terug is te vinden op www.jazzinhetdorp.nl.

Publiekslieveling Lorrèn

 

Beeld Shirma Rouse: Thareyck Martina

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *