Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Geniet van de Japanse bloesem in het Amsterdamse Bos

Liefhebbers van bloesems kunnen hun hart de komende weken ophalen in het Bloesempark in het Amstelveense gedeelte van het Amsterdamse Bos.

Met Hanami Matsuri, oftewel het Kersenbloesemfeest, vieren Japanners de komst van de lente. In Japan is het traditie om met familie en vrienden onder bloeiende kersenbomen te picknicken.

In het Bloesempark in het Amsterdamse Bos kun je in het voorjaar ook van de bloesems genieten. De kersenbomen zijn door de ‘Japanese Women’s Club’ aan de gemeente geschonken. In Amstelveen zitten namelijk grote Japanse bedrijven als Canon, Ricoh en Mitsubishi, die voor veel werkgelegenheid zorgen. 200 bomen hebben een Japanse, 200 bomen hebben een Nederlandse vrouwennaam.

De kersenbloesem kent een bloeiperiode van ongeveer twee weken, afhankelijk van wind en neerslag. Om het kwetsbare park niet teveel te belasten, raadt de gemeente bezoekers aan om het park doordeweeks te bezoeken. Dan is het rustiger.

Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken) kan niet voorspellen wanneer de bomen precies in bloei staan, maar volgende week wordt het in ieder geval mooi weer. En door het warme weer in februari staan de bomen ongeveer een maand eerder in bloei dan de afgelopen jaren. De gemeente heeft er in ieder geval voor gezorgd dat de toilet- en parkeervoorzieningen dit jaar al op 16 maart gereed zijn.

Parkeren

Het bloesempark is vrij toegankelijk. Vanwege de beperkte parkeermogelijkheden, worden bloesemliefhebbers verzocht om te voet of op de fiets te komen. Bij het park kan niet geparkeerd worden. Dat kan wel bij de P-lus van de dagcamping en Het Genie in het Amsterdamse Bos en in het weekend kan men gebruik maken van P-Raadhuis en Doorweg. Als de bloesem in volle bloei staat, kan nog worden geparkeerd op het terrein Land van Bosse in het Amsterdamse Bos. Vandaar is het zo’n 15 minuten lopen naar het Bloesempark.

Scooters en motoren kunnen worden gestald op de tijdelijke verharding langs de Burgemeester A. Colijnweg ter hoogte van het verlengde van de Bleekerskade.

Een bezoek kan worden gecombineerd met een bezoek aan de rest van het Amsterdamse Bos, Het Oude Dorp of Bovenkerk. Zie ook amstelveen.nl/ervaar-amstelveen.

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *