Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

HGT: met isolatie kun je je stookkosten drastisch verlagen

Aan de Communicatieweg in Mijdrecht vind je het bedrijfspand van HGT Geveltechniek. Misschien bekend van de vele bedrijfswagens die in de omgeving rondrijden, is HGT echt gespecialiseerd in het isoleren, reinigen en het renoveren van de buitenkant van gebouwen en woningen.

De eigenaren van HGT Geveltechniek zijn Michel en Ellen Hengeveld, die al sinds 1992 bezig zijn met dit bedrijf. Klein begonnen in de slaapkamer van hun toenmalige woning en sinds 2003 gevestigd in het maar liefst 650 vierkante meter grote bedrijfspand in Mijdrecht.

“In de beginperiode hield HGT zich vooral bezig met kleinschalige projecten, maar met het groeien van de naamsbekendheid werden ook de opdrachten groter. Tegenwoordig is HGT vaak op meerdere grote projecten bezig. Opdrachtgevers zijn vaak woningbouwverenigingen, Verenigingen van Eigenaren, maar ook particulieren”, vertelt Ellen Hengeveld.

Duurzaam wonen

Door de steeds strenger wordende milieueisen wordt er steeds meer aandacht besteed aan duurzaam wonen; hiervoor worden gebouwen goed geïsoleerd. HGT doet dit op verschillende manieren: onder andere door spouwmuurisolatie en het waterdicht en waterafstotend maken van gevels en isoleren van kruipruimtes. Door de isolatie gaan de stookkosten drastisch omlaag, waardoor je de kosten er binnen een paar jaar uit hebt. Zo zijn het milieu én je portemonnee erbij gebaat!

Een andere tak van HGT renoveert buitenkanten van gebouwen en woningen, waardoor ze er vaak weer als nieuw uitzien. Bijvoorbeeld een gebouw dat ooit wit geschilderd was, kan weer in de originele staat worden hersteld en als dan ook de voegen opnieuw gedaan worden is het resultaat vaak verbluffend. Een huis waarvan de stenen lelijk zijn geworden door regeninslag, kan worden gezandstraald of met stoom worden gereinigd, gevoegd en geïmpregneerd. Dat is ook een verschil van dag en nacht.

Ook verwijdert HGT ‘straatkunst’ van huizen en gebouwen. Niet iedere graffiti artist is nou eenmaal een Banksy. Op de website staan veel foto’s van projecten die door HGT zijn opgeknapt.

Optrekkend vocht

Als je last hebt van optrekkend vocht ben je bij dit bedrijf ook aan het juiste adres. Vocht veroorzaakt vaak schimmel en zwammen in huis, verf en behang bladderen af en de hoge luchtvochtigheid is nadelig voor de gezondheid. Een unieke methode die HGT gebruikt zorgt ervoor dat 90% van dit vocht verholpen kan worden.

HGT werkt met vaklieden, allemaal gekwalificeerd en het bedrijf heeft alle certificaten die kwaliteitswerk garanderen, zoals VCA en KOMO-certificaten. Hiervoor wordt het bedrijf regelmatig opnieuw getest, want de kwaliteit moet constant op hetzelfde hoge niveau blijven.

Koeler en aangenamer

Inmiddels zijn twee zoons ook in het bedrijf werkzaam, Michael al 15 jaar en Robin 8 jaar. De opvolging is dus geregeld. De nieuwe generatie houdt de ogen open voor nieuwe ontwikkelingen. “Dakcoating is een nieuwe tak van sport voor HGT,” vertelt Ellen. “Michael heeft bedacht dat deze coating beter wit kan zijn dan zwart, omdat zwart de warmte absorbeert. Dit zijn we nu aan het uittesten. We denken dat daardoor de temperaturen in de ruimtes onder het dak een stuk koeler zullen blijven en dat is met de warme zomers van tegenwoordig een stuk aangenamer!”

Een andere nieuwe ontwikkeling is een kunststof vervanger voor lood. Lood brengt in de markt heel veel geld op en wordt vaak gestolen. Daarom wordt er nu vaak voor een alternatief gekozen dat evengoed werkt maar minder diefstalgevoelig is én minder belastend is voor het milieu.

Zo blijft HGT zich aanpassen aan de tijd en zullen nog heel veel panden duurzamer en mooier gemaakt worden.

 

HGT Geveltechniek BV
Communicatieweg 9-5
Mijdrecht
T 0297 254 009 
E info@geveltechniek.nl


Bijschrift: Een woonhuis dat wel (rechts) en niet gereinigd (links) is

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *