Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Internationaal weekend Amstelveen met Israelisch festival uitgebreid

Aangezien Amstelveen een grote internationale gemeenschap telt, vindt er tussen 2-4 november een internationaal weekend plaats. Nieuw dit jaar is een Israëlisch filmfestival.

Bijna 20% van de bewoners van Amstelveen heeft een internationale achtergrond. Om al die verschillende culturen bij elkaar te brengen, vindt er al jaren een internationaal weekend plaats.

Vrijdagavond 2 november begint er in schouwburg Amstelveen een internationaal Israëlisch filmfestival plaats, SERET. Vijf dagen lang worden Israëlische films vertoond, met Engelse ondertiteling. Meer informatie is te vinden op www.seret-international.org.

Het Diwali Festival begint zaterdag om twaalf uur, met Indiaas eten, Indiase muziek, Indiase dans, workshops en producten uit India. Het  festival is gratis toegankelijk en het volledige programma is te vinden op www.diwalifestival.nl.

Zondag wordt het internationale weekend afgesloten met een festival, waarin je alles te weten kunt komen over typisch culturele en culinaire gebruiken in Japan. Op www.japanfestival.nl wordt alle informatie verstrekt.

Van oudsher wonen veel ‘Internationals’ in Amstelveen, vanwege het veilige woonklimaat, het internationale onderwijs en de goede voorzieningen, zegt Floor Gordon, wethouder Economische Zaken, niet zonder trots. In de Metropool Regio Amsterdam zijn immers veel internationale bedrijven gevestigd, die voor banen en economische groei zorgen.

Het internationale weekend biedt iedereen een uitgelezen kans om nader kennis te maken met de Joodse, Indiase en Japanse cultuur. Wethouder Gordon is er trots op dat “we in Amstelveen, samen met elkaar, diversiteit op zo’n positieve wijze vieren.” Ze nodigt dan ook iedereen van harte uit dit mee te vieren.

© Twycer / www.twycer.nl

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *