Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

In schouwburg Amstelveen is het vooral ook gezellig

WS-Schouwburg2
Hoe bind je als schouwburg de bezoekers aan je? Door gevarieerd te programmeren natuurlijk, maar ook door rondleidingen te geven in de nieuwe toneeltoren en in de winter warme chocolademelk te schenken.

Voor Dominique Deutz, directeur van Schouwburg Amstelveen, is het theater meer dan alleen een podium voor toneel, dans en muziek. “Ik vind dat de schouwburg een ontmoetingsplek moet zijn; waar je ook kunt trouwen en politieke debatten plaatsvinden.”

Alsof de loop er niet al in zit: voor een rondleiding door de nieuwe toneeltoren blijkt heel veel belangstelling te zijn. En met dat verhoogde toneel is het meteen kerntheater van Noord-Holland en de plek voor grote, belangrijke producties.

De bezoekersaantallen mogen dan onder druk staan, aan nieuwe activiteiten in de schouwburg ontbreekt het niet. Naast the Best of IDFA on Tour zal met ingang van komend seizoen ook het IDFA Junior in Amstelveen te zien zijn. En als we het dan toch over film hebben: de grote zaal is voortaan filmzaal, als er tenminste geen voorstelling geprogrammeerd is. Film is jaarlijks goed voor 20.000 bezoekers.

Verbinding met het bedrijfsleven

Het huiskamerfestival, afgelopen seizoen voor het eerst, krijgt een vervolg, wat Dominique betreft. “We hebben heel veel positieve reacties gekregen op de voorstellingen bij mensen thuis, zoals bij oud-burgemeester Jan van Zanen, of bij Jan Verschoor van Museum Jan van der Togt. Ook bij bedrijven als Rabobank, KLM, Bangarage en KinderRijk is op locatie gespeeld. Het is goed om de verbinding met het bedrijfsleven te leggen.”

Met veel toneel op het programma het komende seizoen vindt Dominique Schouwburg Amstelveen ‘nog een echte schouwburg’. Een gevarieerd aanbod van dans, ballet, cabaret, muziek en film maakt het compleet. Goed parkeren en thuisticketing doen de rest.

Bitterballen

“We gaan veel vaker een inleiding voorafgaand aan een voorstelling programmeren. Dan gaan we al om 18.30 uur open, serveren bitterballen en zorgen ervoor dat je een hele fijne avond hebt. En in de winter schenken we warme chocolademelk, dan heb je toch een heerlijk avondje uit!”

Schouwburg Amstelveen
Stadsplein 100
1181 ZM Amstelveen

T 020 547 51 75
W www.schouwburgamstelveen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *