Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

IJssalon Esplanade biedt meer dan ijs alleen

De 33 ambachtelijk gemaakte ijssoorten van IJssalon Esplanade in Uithoorn verkochten zich de afgelopen warme zomer als vanzelf. In het komende seizoen houden onder andere pannenkoeken en warme Luikse wafels de loop er bij Esplanade stevig in.

Sinds eind maart runt Jurinda Visser (26) haar ijssalon aan het Marktplein in Uithoorn. Een spannend avontuur, zo’n nieuwe zaak, maar ze heeft er geen seconde spijt van. De fraaie nieuwe gevel met de sierlijke Esplanadeletters en de twee gezellige terrassen – één aan de winkelkant en één aan het water – hebben de aanblik van Uithoorn aan de Amstel in elk geval een aardige boost gegeven.

IJsgekte

Als we Jurinda spreken, is het een uitzonderlijk warme avond, eind juli. De rij met ijsliefhebbers staat tot buiten opgesteld. “We zijn tot 22.00 uur open vanavond en ik denk dat de grootste drukte nog moet komen. Er zijn zó veel mensen die na het eten nog even een ijsje gaan eten! Daar heb ik me wel over verbaasd trouwens, hoe enorm gek mensen van ijs kunnen zijn. Zo is er een mevrouw die een paar keer per week op de fiets uit Aalsmeer hierheen komt, dan vier bollen ijs eet en dan het hele eind weer terug fietst!”

Het ijs dat bij Esplanade in de vitrine ligt, is dan ook niet het eerste het beste ijs, maar wordt gehaald bij de vermaarde Nelis’ IJssalon in Weesp. Daar worden de 33 ijssoorten dagvers bereid. Van de smaken lemoncheesecake, bosbessen-yoghurt en stroopwafel tot mangosorbet en alles daartussen, ál het ijs wordt gemaakt van eersteklas ingrediënten.

Luikse wafels

“Natuurlijk zijn er in de winter echte liefhebbers die gewoon ijs komen eten of halen, maar we willen dan graag iets extra’s bieden. Dat worden pannenkoeken, vers bereid en zowel zoet als hartig”, vertelt Jurinda. “Daarbij onze Luikse wafels, warm of koud en met een lekkere topping, zoals bijvoorbeeld warme kersen. We gaan de zaak dan ook iets warmer aankleden, dat past beter bij het jaargetijde en het is ook gezelliger voor bij de high tea’s die we gaan doen.”
Binnen kun je plaatsnemen aan één van de tafeltjes, met een heerlijke kop koffie of thee, een punt appeltaart, een verse jus d’orange of een milkshake. Gratis WIFI en leuke tijdschriften zorgen desgewenst voor het entertainment.

Handgemaakte bonbons

Standaard in het assortiment van Esplanade zitten de handgemaakte bonbons van Manfred Spaargaren. Net als het ijs, van topkwaliteit. Jurinda: “Spaargaren levert ook aan gerenommeerde hotels en restaurants. De bonbons worden gemaakt volgens de Zwitserse methode, laag voor laag opgebouwd en niet zoals Belgische bonbons in een mal gevormd. Er zijn 21 soorten, waarvan de smaken wit-mokka en crème brûlée het hardst gaan. Zelf ben ik nog steeds licht verslaafd aan de pistache-karamel. Je kunt net zo veel nemen als je wilt: een klein zakje, een mooie geschenkdoos, van 1 tot 300 stuks, alles is mogelijk. Je kunt er ook gewoon eentje nemen, bij een kop koffie. Het stopt bij ons met een halve bonbon”, lacht ze.
“Waar we in de winter ook mee doorgaan zijn de ijstaarten die wij op bestelling maken, vanaf € 19,95 voor 6 personen. De basis is een taart van 3 soorten ijs en daar bovenop komen bollen ijs, alles naar keuze. De mogelijkheden om ‘m op te maken zijn bijna oneindig: met teksten, met vers fruit, koekjes, slagroom, noem maar op. Erg leuk voor kinderfeestjes, dinertjes, Sinterklaas, Oud en Nieuw, of als alternatief voor een ingewikkeld dessert met Kerst!”

 

IJssalon Esplanade
Marktplein 17
1421 AC Uithoorn
T 0297 820 884
W www.ijssalonesplanade.nl
Gratis WIFI
Kijk voor actuele openingstijden op de website
Esplanade3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *